Ziua a început bine pentru noi la Dusseldorf, acolo unde toate cele patru spadasine tricolore s-au calificat pe tabloul principal.

Cel mai bun traseu l-a avut Maria Udrea. În primul meci de pe tabloul principal, Maria a trecut de finlandeza Anna Salminen (15-13). Al doilea tur i-a adus-o în față pe spadasina din Marea Britanie Katrina Smith Taylor, pe care a învins-o cu 15-9. Românca a reușit în optimi o victorie importantă, învingând-o cu 15-11 pe italianca Rosella Fiamingo, dublă campioană mondială la individual, și ajungând astfel în sferturile competiției. Aici, românca a pierdut la o singură tușă, 14-15, în fața germancei Alexandra Ndolo, vicecampioană europeană la individual în 2017, la Tbilisi. Maria Udrea a încheiat competiția pe locul 8 – cea mai bună clasare de până acum a delegației tricolore la europenele de la Dusseldorf.

Ana Maria Popescu a întrecut-o pe Emilija Serapinaite (Lituania), cu 15-6, dar a fost eliminată în turul secund, la mare luptă, de franțuzoaica Coraline Vitalis, campioană europeană cu echipa la Tbilisi, în 2017. Ana Maria a fost întrecută la o singură tușă, pierzând asaltul cu scorul 13-14, și a încheiat competiția pe locul 26.

Bianca Benea a eliminat-o pe Reka Szabo (Ungaria), cu 15-12, dar a pierdut în turul secund la poloneza Ewa Trzebinska, vicecampioana mondială de la Leipzig 2017, în fața căreia a cedat cu 9-15. Bianca s-a clasat la final pe locul 30.

Din păcate, în chiar primul tur, Greta Vereș a fost învinsă de Kelly Boone (Olanda), cu 15-9. Românca a terminat pe poziția 51.

Foto: FIE/EFC/Bizzi Team