Patru sabreri români prezenți în grupe – patru calificări pe tabloul principal!

Florin Zalomir a fost astăzi tricolorul care a mers cel mai departe pe tablou! El a trecut în primul tur de turcul Hakan Yildirim, cu 15-8, apoi a reușit o victorie de prestigiu, 15-14 cu italianul Luca Curatoli, multiplu medaliat mondial și european. În optimi, însă, Florin a pierdut în fața unui alt italian, vicecampionul european de la Tbilisi 2017, Enrico Berrè, care s-a impus cu 15-12. La final, Florin Zalomir s-a clasat al 15-lea.

Iulian Teodosiu și Alin Badea au fost adversari în primul tur, dinamovistul Teodosiu impunându-se cu 15-5 și calificându-se în turul următor. Iulian a pierdut însă în 16-imi, la limită, 14-15 cu rusul Kamil Ibragimov, dublu campion mondial și european cu echipa Rusiei. Teodosiu a încheiat concursul pe locul 32, iar Badea pe 33.

Tiberiu Dolniceanu a cedat în primul tur al tabloului principal, fiind întrecut de o legendă a scrimei internaționale, italianul Aldo Montano, care are în palmares titluri olimpice, mondiale și europene la individual și cu echipa. Montano s-a impus la limită, cu 15-14, după un meci intens și foarte disputat. Tibi s-a clasat pe poziția 39 în ierarhia finală.

Foto: FIE/EFC/Bizzi Team