Plovdiv – Cupa Mondială – sabie, feminin, seniori, individual

Șase sportive tricolore ne-au reprezintă în concursul individual din Bulgaria: Felicia Iacob, Andreea Lupu, Tania Lutea, Sabina Martiș, Maria Matei și Ilinca Pantiș.

Ilinca Pantiș, cu o singură victorie reușită în grupă, a fost eliminată încă din această fază a competiției.

Pe tabloul preliminar, Felicia Iacob a pierdut în primul tur, la Itziar Gallardo (Spania), care a câștigat cu 15-10. Tot în primul tur a fost eliminată și Tania Lutea, care a fost învinsă de ucrainianca Oleksandra Mamontova (8-15).

Maria Matei a trecut de primul tur preliminar (15-14 cu Emma Neikova, din Bulgaria), dar a fost eliminată în turul al doilea, de către italianca Eloisa Passaro (13-15).

Sabina Martiș a intrat direct în turul secund al tabloului preliminar, unde a întrecut-o pe japoneza Marino Kimura (15-11) și s-a calificat pentru tabloul principal, acolo unde era deja direct calificată după faza grupelor și Andreea Lupu.

Pe tabloul principal Andreea Lupu a învins-o în primul tur pe rusoaica Anna Smirnova (15-11), ca să cedeze în 16-imi în fața italiencei Martina Criscio (10-15).

Sabina Martiș a cedat la limită în primul tur, în fața unei sportive din Ungaria, Luca Laszlo, cu 14-15. La final, Andreea Lupu s-a clasat pe locul 19, iar Sabina Martiș pe 44.

Foto: Bizzi Team/EFC