Echipa masculina de sabie a Romaniei, in componenta Iulian Teodosiu, Alin Badea, Tiberiu Dolniceanu si George Dragomir, a pierdut astazi confruntarea cu reprezentativa Frantei in optimile Campionatului Mondial de Scrima de la Wuxi, China. La capatul unei lupte stranse, cu rasturnari de scor, francezii s-au impus in final cu 45-43.

Romania s-a vazut condusa chiar in debutul partidei, asaltul dintre Iulian Teodosiu si Vincent Anstett incheindu-se cu 5-0 pentru francez. Tiberiu Dolniceanu a recuperat apoi un punct in asaltul cu Bolade Apithy (10-6), iar Alin Badea i-a mai luat si el doua puncte lui Tom Seitz (15-13). Iulian Teodosiu a mentinut in continuare diferenta in confruntarea sa cu Bolade Apithy (20-18), iar Alin Badea a adus pentru prima data Romania in avantaj, scotand trei puncte de la Vincent Anstett (24-25).

Tiberiu Dolniceanu a intrat apoi vertiginos in asaltul contra lui Maxence Lambert si a marit avantajul Romaniei la trei puncte (27-30). Francezii au ripostat insa prin Bolade Apithy care l-a prins pe picior gresit pe Alin Badea si a dus iarasi Franta in avantaj (35-34), iar Maxence Lambert a marit diferenta la patru puncte dupa asaltul cu Iulian Teodosiu (40-36).

Ultimul asalt din meci s-a dat intre Vincent Anstett si Tiberiu Dolniceanu si a fost castigat de sportivul nostru la doua puncte, insuficiente insa in economia scorului general: 45-43 in favoarea francezilor.

Echipa masculina de sabie este a doua care paraseste campionatul mondial de pe tabloul de 16, dupa reprezentativa de spada feminin.