Federația Română de Scrimă vine în sprijinul pasionaților de scrimă cu un nou proiect. Începând de vineri, 8 noiembrie, sportivi și antrenori de scrimă își vor scrie impresiile de la antrenamente și concursuri pe pagina de Facebook intitulată „Jurnal de pe planșă”!
„Jurnal de pe planșă” își propune să-i introducă pe iubitorii sportului cât mai mult în intimitatea scrimerilor. Periodic, sportivi și antrenori din lumea scrimeri vor împărtăși lumii trăirile lor de la concursuri, antrenamente sau alte activități specifice acestui sport.
„Jurnal de pe planșă” își propune să dezvăluie lucruri inedite trăite de sportivi și antrenori în sălile de scrimă și să apropie cât mai multă lume de acest frumos sport care este scrima.
Periodic vor scrie în „Jurnal de pe planșă” (https://www.facebook.com/jurnaldepeplansa) Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop, Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Claudia Năboiu, Rareș Dumitrescu, Virgil Sălișcan, Bianca Pascu, Mălina Călugăreanu, Vlad Porușniuc, Adrian Dabija, Alexandra Predescu, Bogdan Dascălu, Bianca Benea și mulți alții.
A cincea sportivă care scrie în jurnal este Bianca Benea, una dintre cele mai bune cadete la spadă din României. Iată mai jos un fragment din textul său:

„Sâmbătă, 25 octombrie 2014, am participat la un concurs organizat în Austria, la Klagenfurt, care face parte din Circuitul European de cadeti. La acest concurs au participat 158 de sportive din toată lumea, reprezentând 31 de țări. Am ajuns la sală cu două ore înainte de primul asalt. La început am avut o grupă preliminară de șapte, unde am tras bine, iar la finalul ei am ocupat locul 16 în clasamentul provizoriu…”

Textul complet al Biancăi Benea poate fi citit AICI.