Ana Maria Brânză (29 de ani) şi-a întărit poziţia de lider în clasamentul Cupei Mondiale în proba individuală de spadă după succesul de la Grand Prix-ul de la Budapesta, din weekend-ul trecut. Brânză a primit 48 de puncte pentru prima poziţie din capitala Ungariei şi are în prezent 270 de puncte, cu 81 mai multe decât ocupanta poziţiei secunde Anna Sivkova (Rusia) şi cu 82 mai multe decât maghiara Emese Szasz, clasată pe locul trei.
Ana Maria Brânză a încheiat ultimele nouă etape de Cupă Mondială mereu în primele cinci poziţii. Ultima dată când românca s-a clasat în afara primelor cinci locuri s-a întâmplat pe 8 februarie 2013, la etapa de Cupă Mondială de la Leipzig (Germania). La finalul acestei săptămâni, în perioada 7-9 februarie, Ana va participa, alături de colegele sale de lot, la etapa de Cupă Mondială de la Leipzig, care va avea loc atât la individual cât şi pe echipe.

A mers ca un Ferrari la Budapesta

Ana Maria Brânză a câştigat duminică, 2 februarie, Grand Prix-ul de spadă fete de la Budapesta. Lider în clasamentul mondial, Brânză s-a bucurat din plin de scrimă în capitala Ungariei. Calificată direct pe tabloul principal de 64, Ana Maria a trecut rând pe rând de: Anja Schuenke (Germania), scor 15-10, în turul I, de Hajnalka Toth (Ungaria), scor 10-7, în turul II, de Emma Samuelsson (Suedia), scor 15-9, în optimi, de Marta Ferrari (Italia), scor 15-11 în sferturi, de Lyubov Shutova (Rusia), în semifinale, scor 11-10, şi de estonianca Irina Embrich, scor 15-7.