Succesul spadasinei Ana Maria Brânză (29 de ani) de la Grand Prix-ul de la Budapesta nu a rămas fără ecou în lumea politică. Premierul Victor Ponta a ţinut să o felicite pe marea noastră campioană printr-un mesaj pe pagina personală de facebook. „Felicitări Anei-Maria Brânză pentru victoria obţinută la etapa de Cupă Mondială la spadă fete organizată la Budapesta”, a fost mesajul lui Victor Ponta.
felicitare de la Ponta
Ana a fost felicitată pe aceiaşi reţea şi de către Ministerul Apărării Naţionale: „Medalie de aur la etapa de Cupă Mondială de la Budapesta. Felicitări, Ana Maria Brânză!”
felicitare mapn
Ana Maria Brânză a câştigat duminică, 2 februarie, Grand Prix-ul de spadă fete de la Budapesta. Lider în clasamentul mondial, Brânză s-a bucurat din plin de scrimă în capitala Ungariei. Calificată direct pe tabloul principal de 64, Ana Maria a trecut rând pe rând de: Anja Schuenke (Germania), scor 15-10, în turul I, de Hajnalka Toth (Ungaria), scor 10-7, în turul II, de Emma Samuelsson (Suedia), scor 15-9, în optimi, de Marta Ferrari (Italia), scor 15-11 în sferturi, de Lyubov Shutova (Rusia), în semifinale, scor 11-10, şi de estonianca Irina Embrich, scor 15-7.