Pentru al treilea an la rând, Federația Română de Scrimă se află alături de Fundația Prais. Dacă în 2014 și 2015 Federația Română de Scrimă a susținut demonstrații de scrimă în cadrul acțiunii „Și eu trăiesc sănătos”, în 2016 suntem alături în acțiunea „Suntem generația în Mișcare” dar și în cea intitulată „Și eu trăiesc sănătos”. Astfel, începând de vineri, 1 aprilie, Federația Română de Scrimă susține, cu sprijinul Fundației Prais, o serie de lecții deschise de scrimă în mai multe școli generale și licee din București și din țară.
Marți, 12 aprilie,  floretiștii de la CSS Triumf și sabrerii de la CS Riposta au susținut o demonstrație de scrimă în fața a zeci de elevi de la Colegiul Tehnic de Aeronautică „Henri Coandă” din București. Alisia Negoiță, Ionuț Stoe, Ilinca Pantiș și Cela Sava Musteață i-au încântat pe elevi cu demonstrații de scrimă, iar antrenorii Mihai Dințică, Lucian Dina și Sandu Constantin le-au explicat celor prezenți câteva din regulile de bază ale acestui nobil sport.
Programul următoarelor demonstrații de scrimă ale Federației Române de Scrimă, în colaborare cu Fundația Prais, este următorul:
Joi, 14 aprilie – ora 10:00 – Școala Gimnazială Nr. 99;
Miercuri, 20 aprilie – ora 12:00 – Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”.
Programul următoarelor lecții de scrimă va fi anunțat ulterior.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans