Dublă medaliată cu argint, la individual și pe echipe, la etapa de Cupă Mondială la spadă feminin de la Legnano, de la finalul săptămânii trecute, Ana Maria Brânză a acordat un interviu site-ului Italian de specialiate Pianeta Scherma (n.r. – Planeta scrima). Brânză a vorbit despre concursul din Italia, despre revenirea pe banca tehnică a lui Dan Podeanu și despre obiectivul său din sezonul 2014-2015.

Ai depășit primul week-end din noul sezon cu două medalii de argint. Cum ai caracteriza concursul de la Legnano?
Fără niciun dubiu, a fost un start excelent, atât pentru mine cât și pentru echipa României. În plus, Legnano e un oraș special pentru scrima din România. În 2012, când am fost ultima dată aici, la Campionatul European, Simona Gherman a cucerit medalia de aur, iar Anca Măroiu, care acum nu e în echipă, a terminat pe poziția secundă. Iar pe echipe, România a câștigat, de asemenea, medalia de argint. Acum am o lună la dispoziție până la următoarea etapă de Cupă Mondială, din China, și pot să lucrez cu mult calm. Dar, mă repet, pentru mine a fost un start excelent.

Din acest sezon lucrezi din nou cu Dan Podeanu, primul tău antrenor. Cum te simți alături de el?
Da, au fost câteva schimbări în echipă în ultima perioadă. Fostul meu antrenor, alături de care am lucrat timp de 15 ani, a revenit după o pauză de 2 ani. Pentru mine e ca un tată și sunt foarte fericită că a revenit. Suntem o echipă frumoasă, ne dorim să mergem la Olimpiadă și e foarte bine că și colegele mele de echipă mai tinere au posibilitatea de a lucra cu dânsul.

Ai obținut foarte multe victorii în etapele de Cupă Mondială și cu echipa, dar încă îți lipsește aurul individual la un Campionat Mondial. Este acesta obiectivul tău pentru sezonul care a început?
Nu știu și prefer să nu vorbesc acum despre asta. În acest moment, singurul lucru care mă interesează este să fiu fericită când urc pe planșă. Asta este cel mai important pentru mine acum.

FOTO: Augusto Bizzi