Orașul mexican Cancun găzduiește de vineri și până duminică, în perioada 16-18 decembrie 2016, Grand Prix-ul de sabie, la feminin și masculin.
229 de sportivi din întreaga lume și-au dat întâlnire în Mexic pentru trei zile de concurs extrem de interesante, iar printre ei se numără și trei români. Tiberiu Dolniceanu (CS Dinamo), Alin Badea (CSA Steaua) și Iulian Teodosiu (CS Dinamo) vor concura sâmbătă și duminică, 17 și 18 decembrie, în proba de sabie masculin.
Sâmbătă, 17 decembrie, Alin Badea și Iulian Teodosiu au intrat în concurs în grupele preliminare. Iar cei doi au avut o evoluție excelentă reușind să câștige toate duelurile din grupe și să se califice direct pe tabloul principal de 64. Acolo este calificat direct, grației poziției din clasamentul la zi al Cupei Mondiale, Tiberiu Dolniceanu.
Alin Badea și Iulian Teodosiu au tras în următoarele grupe preliminare:

Programul ultimei zile de concurs de la Cancun este următorul:
Ora 16:00 – start tablou de 64 sabie masculin;
Ora 21:00 – semifinalele și finala sabie masculin.
Programul este adaptat după ora României.
Următoarea etapă de Cupă Mondială la sabie seniori, la feminin, din sezonul 2016-2017, va avea loc în perioada 27-29 ianuarie 2017, la New York. Următoarea etapă de Cupă Mondială la sabie seniori, la masculin, din sezonul 2016-2017, va avea loc în perioada 3-5 februarie, la Padova.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția sabrerilor români în Mexic.
FOTO: FIE