Pentru antrenorul de spadă Adrian Pop ziua de 17 decembrie 2016 nu va fi uitată niciodată. Prezent la Satu Mare cu ocazia sărbătorilor de iarnă, tehnicianul în vârstă de 48 de ani a primit azi titlul de antrenor emerit din partea Ministerului Tineretului și Sportului. Titlul i-a fost înmânat de către președintele CS Satu Mare, Marcel Tarța, iar el este rezultatul excelentelor rezultate obținute în ultimii ani de către doi dintre foștii elevi ai lui Adrian Pop: Amalia Tătăran și Adrian Pop. Ambii sunt componenți ai loturilor naționale de spadă seniori ale României, cu rezultate foarte bune pe plan național și internațional.
După ce a pregătit timp de doi ani naționala de spadă seniori feminin a Suediei, ratând la mustață calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, Adrian Pop este în prezent tehnician la clubul din Kungsbacka (Suedia), unde pregătește spadasini de la copii la seniori.
În ceea ce privește cariera sa de sportiv de performanță, Adrian Pop s-a apucat de scrimă la vârsta de șapte ani la CSS Satu Mare. A fost crescut inițial la floretă de Eva Lenghel, apoi la spadă de Alexandru Csipler. La vârsta de 15 ani a cucerit primul său titlu național, la juniori. S-a clasat pe locul 4 la Campionatul Mondial pentru juniori din 1986 de la Stuttgart și a câștigat prima sa Cupa României de seniori la vârsta de 17 ani. Datorită rezultatelor bune obținute, a fost selectat în lotul olimpic, cu care a luat parte la Campionatul Mondial de Scrimă din 1987 de la Sofia. S-a calificat la Jocurile Olimpice din 1992 de la Barcelona. A pierdut în al doilea tur cu brazilianul Roberto Lazzarini, clasându-se pe locul 25. La proba pe echipe România a ocupat poziția a 11-a. După retragerea din lotul național a devenit antrenor de scrimă la Satu Mare, iar din 2004 trăiește în Suedia.