Marţi, 17 mai, de la ora 19:30 la TVR Cluj şi de la ora 22:30 la TVR 3, descoperiţi povestea unui fost mare sportiv, unui reputat antrenor și a unui excelent conducător: Mihai Covaliu, președintele Federației Române de Scrimă și tehnicianul lotului național de spadă seniori al României!
„Dacă-i spun Mihai și mai adaug campion olimpic e ușor de descoperit, dacă îi spun Claudiu, <<cei de acasă>> sau cei din jurul lui încep să-l…simtă.  La început n-a fost planșa ci terenul de fotbal, n-a fost sabia ci mingea de plastic de <<nouășpe lei>>.  E un tip calm, îngrijit în poveste, simte când să atace și mai ales de ce să atace. Gesturile par ușor șvăbești, privirea atentă iar gesturile îi sunt pregătite, chiar dacă a renunțat să <<tragă>>.” Așa îl descrie Alexandru Pilu Bănoi, realizatorul emisiunii, pe Mihai Covaliu.
Emisiunea poate fi urmărită în această seară de la ora 19:30 la TVR Cluj şi de la ora 22:30 la TVR 3!

Despre emisiune

Sportul e un mod de viață, așa că o plimbare printre campioni și amintirile lor legate de sport lasă pentru orice privitor o poveste ce nu dărâmă cuvintele lui Finley – “transpirație plus sacrificiu egal succes” – și împing orice nație spre mișcare.
“Să-mi cunosc campionii e un start spre o cursă de poveste ce-mi place să o răsfoiesc alături de voi, iar la finalul cursei, ca-n sport ce-i drept, toți am câștigat. Sportul cere sacrificii, dar nu rămâne dator niciodată. El oferă satisfacții unice și de… poveste. Dacă cere cu mâna stângă cu mâna dreaptă oferă”, spune Alexandru Pilu Bănoi, realizatorul emisiunii.
Drumul spre culmi l-a lăsat în cuvinte Seneca –“Este un drum lung, dar te duce la înălțimi nemaiîntâlnite”. Merită!
Poveștile rămân povești, campionii rămân campioni și să nu uiți: fă sport!
Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans