A șasea etapă de Cupă Mondială la sabie seniori are loc în perioada 2-4 mai în SUA,la Chicago. Concursul are loc atât la feminin cât și la masculin, individual și pe echipe. România va participa atât la individual cât și la echipe cu următorii sportivi: Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu și Dragoș Sîrbu.
Vineri și sâmbătă, 2 și 3 mai, are loc proba individuală, iar duminică, 3 mai, se va disputa concursul pe echipe. Delegația României este condusă de antrenorul Mihai Covaliu.
Dacă Tiberiu Dolniceanu are liber vineri, 2 mai, Dragoș Sîrbu, Iulian Teodosiu și Alin Badea vor intra în calificări astfel:
Iulian Teodosiu va trage în grupa a zecea cu următorii sportivi: Alberto Pellegrini (Italia), Kunihiko Fitz-Gerlad (Japonia), Thomas James Mottershead (Marea Britanie), Frederik Koch (Germania), Aleksander Ochocki (SUA) și Andrew Rusheleau (Canada);
Alin Badea a fost repartizat în grupa 12 și va trage cu următorii sabreri: Julian Ayala (Mexic), Tamas Decsi (Ungaria), Adrian Ruiz (Spania), Kirk Slankard (Marea Britanie), Tom Seitz (Franța) și Rienzi Gokea (SUA);
Dragoș Sîrbu se află în grupa 19 alături de următorii sabreri: James Honeybone (Marea Britanie), Vincent Couturier (Canada), Ameen Borojerdi (SUA), Stefano Sbragia (Italia), Norbert Csaba Gall (Ungaria) și Bolade Apithy (Franța).
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu toate detaliile legate de evoluția sabrerilor români la Chicago.


UPDATE, ora 23:30 – Iulian Teodosiu a fost primul rând care a intrat în luptă în grupele preliminare ale etapei de Cupă Mondială de la Chicago. El  a tras în grupa a zecea și a avut următoarele scoruri: 3-5 cu Alberto Pellegrini (Italia),5-1 cu  Kunihiko Fitz-Gerlad (Japonia), 3-5 cu Thomas James Mottershead (Marea Britanie), 5-2 cu Frederik Koch (Germania), 2-5 cu Aleksander Ochocki (SUA) și 5-1 cu Andrew Rusheleau (Canada).


UPDATE, 3 mai, ora 1:05 – Alin Badea, Dragoș Sîrbu și Iulian Teodosiu au trecut de grupele preliminare. Dacă Teodosiu a încheiat grupa a zecea cu trei victorii și trei înfrângeri, Badea și Sârbu au avut următoarele evoluții:
Alin Badea: 5-3 cu Julian Ayala (Mexic), 5-1 cu Tamas Decsi (Ungaria), 5-4 cu Adrian Ruiz (Spania), 3-4 cu Kirk Slankard (Marea Britanie), 5-2 cu Tom Seitz (Franța) și 5-2 cu Rienzi Gokea (SUA);
Dragoș Sîrbu: 0-5 cu James Honeybone (Marea Britanie), 5-1 cu Vincent Couturier (Canada), 5-3 cu Ameen Borojerdi (SUA), 4-5 cu Stefano Sbragia (Italia), 5-2 cu Norbert Csaba Gall (Ungaria) și 2-5 cu Bolade Apithy (Franța).


UPDATE, 3 mai, ora 1:17 – În urma centralizării rezultatelor din grupele preliminare, Alin Badea, cu cinci victorii din șase posibile, s-a calificat direct pe tabloul principal de 64, acolo unde îl așteaptă Tiberiu Dolniceanu. Pentru a ajunge și ei acolo, Iulian Teodosiu și Dragoș Sîrbu mai au de trecut două tururi. Pe tabloul preliminar de 128 ei au următorul program:
Iulian Teodosiu – Dawson Sieradzky (SUA)
Dragoș Sîrbu – Cedric Boutet (Canada).
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu toate detaliile legate de evoluția sabrerilor români la Chicago.


UPDATE, 3 mai, ora 8:47 – Iulian Teodosiu și Dragoș Sîrbu au tras în noaptea de vineri spre sâmbătă în tablourile preliminare, dar numai ultimul a reușit să ajungă pe tabloul principal de 64. Dragoș i-a învins pe rând pe Cedric Boutet (Canada), scor 15-13 și pe Yingming Xu (China), scor 15-14, și s-a alăturat lui Tiberiu Dolniceanu și Alin Badea pe tabloul principal.
În schimb, Iulian Teodosiu a trecut de Dawson Sieradzky (SUA), scro 15-7, pe tabloul preliminar de 128, dar pe cel preliminar de 64 a cedat cu 15-10 în fața lui Eunseok Oh (Coreea de Sud).