Orașul polonez Konin a programat de vineri și până duminică, în perioada 11-13 septembrie, prima etapă din Circuitul European de cadeți la sabie, feminin și masculin, individual și pe echipe, din sezonul 2015-2016.
La acest concurs s-au înscris 234 de sportivi din 12 țări. România a fost prezentă la Konin cu șase sportivi de la CS Riposta București: Thea Pușcaru, Theodora Alexandrescu, Dora Szegedi, Alexie Alupei, Peter Nyiri și Teodor Chiriac.
Cel mai bun rezultat al delegației României a fost obținut de către Alexie Alupie, care s-a clasat pe locul 38 în întrecerea masculină.
Rezultatele complete ale sabrerilor români la Konin au fost următoarele:
MASCULIN: Alexie Alupei – locul 38, Teodor Chiriac – locul 66, Peter Nyiri – locul 77. Au participat 117 sportivi.
Podiumul la masculin a arătat astfel: 1. Erwin Cai (SUA), 2. Vladislav Pozdnyakov (Rusia), 3. Artem Tselyshev (Rusia) și  Jason Oh (SUA).
FEMININ: Thea Pușcaru – locul 88, Dora Szegedi – locul 94, Theodora Alexandrescu – locul 99. Au participat 117 sportive.
Podiumul la feminin a arătat astfel: 1. Kara Linder (SUA), 2. Alina Mikhailova (Rusia), 3. Martha Merriam (SUA) și Edith Johnson (SUA).
Delegația României a fost condusă de antrenorii Sandu Constantin și Lucian Dina.
Următoarea etapă din acest sezon al Circuitului European de cadeți, la sabie feminin și masculin, are loc la Godollo, în perioada 26-27 septembrie.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans