Asociația Junior Sport a organizat sâmbătă, 12 septembrie, în Parcul Cișmigiu din București, o activitate inedită: Junior Hop – Cel mai mare șotron din lume ca număr de participanți, în cadrul Săptămânii Sportului European.
Între orele 9:00 și 19:00, sute de bucureșteni au sărit în 100 de șotroane din Parcul Cișmigiu, iar apoi și-au îndreptat atenția spre scena pregătită de organizatori, acolo unde au avut loc demonstrații sportive de majorete, scrimă, judo, karate, kaisendo, karate shotocan, kobudo, kempo, gimnastică artistică și aerobică, dans sportiv, modern și latin. Iar sportivii de la hochei au simulat un meci de hochei pe role. Împreună, marii și micii sportivi au oferi primul „concert” al sportului românesc.
Federația Română de Scrimă s-a numărat printre principalii susținători și a fost reprezentată de 24 de sportivi. Scrimerii de la Lotul Olimpic de sabie, Lotul Național de floretă juniori, ACS Stesial și CS Engarde-UNEFS au susținut demonstrații pe scena pregătită de organizatori, în aplauzele a sute de spectatori. Sportivii care au cules sâmbătă admirația publicului în Parcul Cișmigiu au fost următorii:
Lotul Olimpic de sabie: Bianca Pascu, Geanina Gavril, Iulian Teodosiu, Sorin Eftimie;
Lotul Național de floretă juniori: Ana Boldor;
ACS Stesial (spadă): Cristina Constantinescu, Andrada Ghica, Ioana Drăghici, Ana Melintescu, Nicole Crampf, Alexandra Rusu, Alexandru Dosoftei, Mihai Făfăneață, Matei Costăchescu, Petru Costăchescu, Bianca Samoilă, Teodor Năstase;
CS Engarde-UNEFS (spadă): Dan Dumitrescu, Bogdan Berbec, Alexandru Stoica, Mirel Bunea, Dragoș Bugu, Eric Mironescu, Rareș Mărghescu.

PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans