Campionatul European de scrimă pentru cadeți și juniori de la Jerusalim continuă. După trei zile în care România nu a avut reprezentanți, sâmbătă, 1 martie e timpul să avem din nou emoții. De această dată vor intra pe planșe floretistele junioare, iar țara noastră este reprezentată de: Mălina Călugăreanu, Maria Boldor, Corina Damaschin și Isabelle Stan. Cele patru sun pregătite de antrenorul Ducu Petre și vor concura azi în proba individuală feminină unde sperăm să obțină o clasare cât mai bună.
Iată cum au fost repartizate cele patru în grupele preliminare:
Mălina Călugăreanu este în grupa 1 preliminară și va lupta cu: Camilla Mancini (Italia), Fruzsina Golya (Ungaria), Ayesha Fihosy (Marea Britanie), Krystina Rapynets (Ucraina), Noa Hanina (Israel) și Elza Lencberga (Lituania);
Isabelle Stan se află în grupa preliminară cinci alături de: Viktoria Alexeeva (Rusia), Freya Cenker (Austria), Alina Rapynets (Ucraina), Violette Lebrun (Belgia), Linn Lofmark (Suedia) și Hilit Nehaisi (Israel);
Corina Damaschin a fost repartizată în grupa șase preliminară și se va lupta cu: Julie Mienville (Franța), Yana Alborova (Rusia), Michala Cellerova (Slovacia), Valentina Moor (Germania), Anastasiya Klyashtorna (Ucraina) și Mary Dvorkin (Israel);
Maria Boldor este în grupa opt, alături de: Kristina Samsonova (Rusia), Marika Chrzanowska (Polonia), Leandra Behr (Germania), Katie Smith (Marea Britanie) și Flora Pasztor (Ungaria).

Programul detaliat al zilei de sâmbătă, 1 martie:
Ora 9:00 – calificări în proba de spadă juniori masculin individual
Ora 12:30 – calificări în proba de floretă juniori feminin individual
Din România: Mălina Călugăreanu, Maria Boldor, Corina Damaschin, Isabelle Stan
Ora 18:30 – semifinale în proba de spadă juniori masculin individual
Ora 19:10 – semifinale în proba de floretă juniori feminin individual
Ora 19:50 – finala în proba de spadă juniori masculin individual
Ora 20:10 – finala în proba de floretă juniori feminin individual
Ora 20:35 – festivitatea de premiere
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu drumul fetelor noastre spre medalii.


UPDATE, ORA 15:00 – Rezultatele obținute de fetele noastre în grupele preliminare sunt:
Mălina Călugăreanu: 5-3 cu Camilla Mancini (Italia), 5-2 cu Fruzsina Golya (Ungaria), 5-2 cu Ayesha Fihosy (Marea Britanie), 5-0 cu Krystina Rapynets (Ucraina), 1-5 cu Noa Hanina (Israel) și 4-5 cu Elza Lencberga (Lituania);
Isabelle Stan: 3-5 cu Viktoria Alexeeva (Rusia), 2-5 cu Freya Cenker (Austria), 4-5 cu Alina Rapynets (Ucraina), 5-3 cu Violette Lebrun (Belgia),0-5 cu  Linn Lofmark (Suedia) și 2-5 cu Hilit Nehaisi (Israel);
Corina Damaschin: Julie Mienville1-5 cu  (Franța), 1-5 cu Yana Alborova (Rusia), 0-5 cu Michala Cellerova (Slovacia), 5-1 cu Valentina Moor (Germania), 3-5 cu Anastasiya Klyashtorna (Ucraina) și 5-4 cu Mary Dvorkin (Israel);
Maria Boldor: 5-4 cu Kristina Samsonova (Rusia), 5-3 cu Marika Chrzanowska (Polonia), 5-0 cu Leandra Behr (Germania), 3-5 cu Katie Smith (Marea Britanie) și 1-5 cu Flora Pasztor (Ungaria).


UPDATE, ORA 15:40 – Isabelle Stan este singura româncă care nu a ajuns pe tabloul principal în proba de floretă junioare după faza grupelor preliminare. În turul I, Mălina, Corina și Maria au avut următoarele prestații: Corina Damaschin a pierdut cu 15-3 cu Camilla Mancini (Italia); Maria Boldor a trecut de Chole Dickson, scor 15-6; Măliana Călugăreanu a avut tur liber.


UPDATE, ORA 16:40 – Mălina Călugăreanu a fost eliminată, din păcate, în turul II după 8-15 cu Chloe Jubenot (Franța). În schimb, Maria Boldor a ajuns în optimi după victoria cu 15-9 în fața maghiarei Szonja Szalai. Pentru un loc în sfertui, Maria se va duela cu poloneza Martyna Dlugosz, de la ora 17:00.


UPDATE, ORA 16:40 – Maria Boldor a învins-o cu 15-6 pe  poloneza Martyna Dlugosz și s-a calificat în sferturile de finală. Pentru un loc pe podium și pentru prima medalie a României la Europenele de la Jerusalim, Maria se va duela cu Chloe Jubenot sau cu Pauline Ranvier, ambele din Franța. Duelul va avea loc de la ora 18:00, ora României.


UPDATE, ORA 16:50 – Maria Boldor și-a aflat adversara din sferturile de finală. Ea este franțuzoaica Pauline Ranvier, care a trecut în optimi de colega sa de națională, Chloe Jubenot, scor 15-8. Duelul Boldor – Ranvier are loc de la ora 18:00, ora României.


UPDATE, ORA 18:40 – Maria Boldor a realizat cea mai mare performanță de până acum pentru delegația României la Europenele de la Jerusalim după ce s-a calificat în semifinale probei de floretă junioare individual. Maria a făcut un asalt senzațional cu franțuzoaica Pauline Ranvier, favorită numărul doi, și a învins cu 15-14.

maria boldor cu petre ducu  petre ducu

FOTO: Augusto BIZZI


UPDATE, ORA 18:48 – Maria Boldor și-a aflat adversara din semifinale. Eleva lui Petre Ducu se va duela pentru un loc în marea finală cu italianca Erica Cipressa, de la ora 19:30, ora României.


UPDATE, ORA 20:15 – Maria Boldor a pierdut semifinale cu Erica Cipressa, scor 15-12 și a trebuit să se mulțumească cu medalia de bronz. Chiar și așa. performanța Mariei este una extraordinară. Maria Boldor a adus prima medalie pentru delegația României prezentă la Campionatul European de scrimă pentru cadeți și juniori din Israel.