Federația Română de Scrimă
Știri

UPDATE 9: Prima medalie pentru România la Jerusalim: Maria Boldor, bronz la floretă junioare

Campionatul European de scrimă pentru cadeți și juniori de la Jerusalim continuă. După trei zile în care România nu a avut reprezentanți, sâmbătă, 1 martie e timpul să avem din nou emoții. De această dată vor intra pe planșe floretistele junioare, iar țara noastră este reprezentată de: Mălina Călugăreanu, Maria Boldor, Corina Damaschin și Isabelle Stan. Cele patru sun pregătite de antrenorul Ducu Petre și vor concura azi în proba individuală feminină unde sperăm să obțină o clasare cât mai bună.
Iată cum au fost repartizate cele patru în grupele preliminare:
Mălina Călugăreanu este în grupa 1 preliminară și va lupta cu: Camilla Mancini (Italia), Fruzsina Golya (Ungaria), Ayesha Fihosy (Marea Britanie), Krystina Rapynets (Ucraina), Noa Hanina (Israel) și Elza Lencberga (Lituania);
Isabelle Stan se află în grupa preliminară cinci alături de: Viktoria Alexeeva (Rusia), Freya Cenker (Austria), Alina Rapynets (Ucraina), Violette Lebrun (Belgia), Linn Lofmark (Suedia) și Hilit Nehaisi (Israel);
Corina Damaschin a fost repartizată în grupa șase preliminară și se va lupta cu: Julie Mienville (Franța), Yana Alborova (Rusia), Michala Cellerova (Slovacia), Valentina Moor (Germania), Anastasiya Klyashtorna (Ucraina) și Mary Dvorkin (Israel);
Maria Boldor este în grupa opt, alături de: Kristina Samsonova (Rusia), Marika Chrzanowska (Polonia), Leandra Behr (Germania), Katie Smith (Marea Britanie) și Flora Pasztor (Ungaria).

Programul detaliat al zilei de sâmbătă, 1 martie:
Ora 9:00 – calificări în proba de spadă juniori masculin individual
Ora 12:30 – calificări în proba de floretă juniori feminin individual
Din România: Mălina Călugăreanu, Maria Boldor, Corina Damaschin, Isabelle Stan
Ora 18:30 – semifinale în proba de spadă juniori masculin individual
Ora 19:10 – semifinale în proba de floretă juniori feminin individual
Ora 19:50 – finala în proba de spadă juniori masculin individual
Ora 20:10 – finala în proba de floretă juniori feminin individual
Ora 20:35 – festivitatea de premiere
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu drumul fetelor noastre spre medalii.


UPDATE, ORA 15:00 – Rezultatele obținute de fetele noastre în grupele preliminare sunt:
Mălina Călugăreanu: 5-3 cu Camilla Mancini (Italia), 5-2 cu Fruzsina Golya (Ungaria), 5-2 cu Ayesha Fihosy (Marea Britanie), 5-0 cu Krystina Rapynets (Ucraina), 1-5 cu Noa Hanina (Israel) și 4-5 cu Elza Lencberga (Lituania);
Isabelle Stan: 3-5 cu Viktoria Alexeeva (Rusia), 2-5 cu Freya Cenker (Austria), 4-5 cu Alina Rapynets (Ucraina), 5-3 cu Violette Lebrun (Belgia),0-5 cu  Linn Lofmark (Suedia) și 2-5 cu Hilit Nehaisi (Israel);
Corina Damaschin: Julie Mienville1-5 cu  (Franța), 1-5 cu Yana Alborova (Rusia), 0-5 cu Michala Cellerova (Slovacia), 5-1 cu Valentina Moor (Germania), 3-5 cu Anastasiya Klyashtorna (Ucraina) și 5-4 cu Mary Dvorkin (Israel);
Maria Boldor: 5-4 cu Kristina Samsonova (Rusia), 5-3 cu Marika Chrzanowska (Polonia), 5-0 cu Leandra Behr (Germania), 3-5 cu Katie Smith (Marea Britanie) și 1-5 cu Flora Pasztor (Ungaria).


UPDATE, ORA 15:40 – Isabelle Stan este singura româncă care nu a ajuns pe tabloul principal în proba de floretă junioare după faza grupelor preliminare. În turul I, Mălina, Corina și Maria au avut următoarele prestații: Corina Damaschin a pierdut cu 15-3 cu Camilla Mancini (Italia); Maria Boldor a trecut de Chole Dickson, scor 15-6; Măliana Călugăreanu a avut tur liber.


UPDATE, ORA 16:40 – Mălina Călugăreanu a fost eliminată, din păcate, în turul II după 8-15 cu Chloe Jubenot (Franța). În schimb, Maria Boldor a ajuns în optimi după victoria cu 15-9 în fața maghiarei Szonja Szalai. Pentru un loc în sfertui, Maria se va duela cu poloneza Martyna Dlugosz, de la ora 17:00.


UPDATE, ORA 16:40 – Maria Boldor a învins-o cu 15-6 pe  poloneza Martyna Dlugosz și s-a calificat în sferturile de finală. Pentru un loc pe podium și pentru prima medalie a României la Europenele de la Jerusalim, Maria se va duela cu Chloe Jubenot sau cu Pauline Ranvier, ambele din Franța. Duelul va avea loc de la ora 18:00, ora României.


UPDATE, ORA 16:50 – Maria Boldor și-a aflat adversara din sferturile de finală. Ea este franțuzoaica Pauline Ranvier, care a trecut în optimi de colega sa de națională, Chloe Jubenot, scor 15-8. Duelul Boldor – Ranvier are loc de la ora 18:00, ora României.


UPDATE, ORA 18:40 – Maria Boldor a realizat cea mai mare performanță de până acum pentru delegația României la Europenele de la Jerusalim după ce s-a calificat în semifinale probei de floretă junioare individual. Maria a făcut un asalt senzațional cu franțuzoaica Pauline Ranvier, favorită numărul doi, și a învins cu 15-14.

maria boldor cu petre ducu  

FOTO: Augusto BIZZI


UPDATE, ORA 18:48 – Maria Boldor și-a aflat adversara din semifinale. Eleva lui Petre Ducu se va duela pentru un loc în marea finală cu italianca Erica Cipressa, de la ora 19:30, ora României.


UPDATE, ORA 20:15 – Maria Boldor a pierdut semifinale cu Erica Cipressa, scor 15-12 și a trebuit să se mulțumească cu medalia de bronz. Chiar și așa. performanța Mariei este una extraordinară. Maria Boldor a adus prima medalie pentru delegația României prezentă la Campionatul European de scrimă pentru cadeți și juniori din Israel.

Articole similare

UPDATE 5: Constantin, eliminată! Tătăran și Năboiu, pe tabloul de 32 la spadă junioare la Mondialele de la Plovdiv

Federatia Romana de Scrima
10 ani

Campionatul Național de sabie juniori de la București, ediția 2017, ziua 1: azi are loc proba masculină la individual

Federatia Romana de Scrima
7 ani

România a ocupat locul 10 la etapa de Cupă Mondială de sabie juniori masculin echipe de la Plovdiv

Federatia Romana de Scrima
8 ani
Exit mobile version