Localitatea franzceză Saint Maur găzduiește în perioada 28 februarie – 2 martie cea de-a patra etapă de Cupă Mondială la spadă seniori feminin, individual și echipe. Echipa României este pe planșele din Saint Maur cu cinci fete: Ana Maria Brânză, Simona Pop Deac, Maria Udrea, Ioana Dumitru și Ana Maria Constantin. Dacă Ana Maria Brânză a fost admisă direct pe tabloul principal, nu același lucru s-a întâmpat și cu restul colegelor ei. Rând pe rând, Simona Pop Deac, Maria Udrea, Ioana Dumitru și Ana Maria Constantin au făcut senzație pe planșele din Franța și s-au calificat, după bătălii la limită, pe tabloul principal de 64.

simona pop 2   maria undrea concentrata

Din cele cinci, două se vor întâlni între ele. Maria Udrea (foto sus, în dreapta) va da peste Simona Pop (foto sus, în stânga) în turul I. Anul trecut, cele două s-au întâlnit de două ori în concursurile interne și de fiecare dată s-a impus Udrea. Cea mai ghinionistă dintre românce este Ana Maria Constantin (foto jos. în dreapta), care va lupta în turul I cu favorita numărul doi, maghiara Emes Szasz. Ioana Dumitru (foto jos, în stânga) o va întâlni pe italianca Rosella Fiamingo.


ioana dumitru 2  ana maria constatin 5

Programul complet al româncelor în turul I este următorul:
Ana Maria Brânză – Magdalena Piekarska (Polonia), ora 10:30
Ioana Dumitru – Rosella Fiamingo (Italia), ora 10:30
Udrea Maria – Simona Pop, ora 11:10
Ana Maria Constantin – Emese Szasz (Ungaria), ora 12:50
Site-ul www.frscrima.ro vă va informa despre parcursul fetelor noastre la Saint Maur.

FOTO: Marie-Lan Taÿ Pamart


UPDATE, 1 martie, ora 10:45 – Ana Maria Brânză e prima româncă calificată în turul II pe tabloul principal la Cupa Mondială de spadă de la Saint Maur. Brânză a trecut cu 15-7 de Magdalena Piekarska (Polonia) și își va afla adversara din duelul Anastasia Ivchenko (Ucraina) – Bianka Bukoczki (Ungaria).

ana maria branza cu magdalena piekarska

FOTO: Marie-Lan Taÿ Pamart


UPDATE, ora 10:55 – Din păcate, Ioana Dumitru a părăsit Cupa Mondială de spadă de la Saint Maur, proba individuală, după un eșec la limită, 10-11 cu Rosella Fiamingo (Italia).

ioana dumitru cu rossella fiamingo

FOTO: Marie-Lan Taÿ Pamart


UPDATE, ora 11:20 – Duelul româncesc din turul I de la Saint Maur, dintre Simona Pop și Maria Udrea s-a încheiat cu victoria primei cu 15-10. În turul II, Simona va întâlni învingătoarea dintre Marijana Markovic (Germania) și Yujie Sun (China). În turul II, Ana Maria Brânză va evolua cu Anastasia Ivchenko (Ucraina), care a trecut cu 15-13 de Bianka Bukoczki (Ungaria). Duelul va avea loc de la ora 13:15, ora României.

simona pop contra maria udrea

FOTO: Marie-Lan Taÿ Pamart


UPDATE, ora 11:45 – Simona Pop și-a aflat adversara din turul II. Românca se va duela cu Yujie Sun (China), care a trecut fără probele de Marijana Markovic, scor 15-6. Duelul va avea loc de la ora 13:35, ora României.


UPDATE, ora 13:05 – Româncele se simt excelent la Saint Maur. Ana Maria Constantin s-a calificat și ea în turul II după o victorie de senzație, 15-9 cu Szasz Emese (Ungaria), favorita numărul doi a competiției. Acolo, românca va da peste Rebecca Chimahusky (SUA), de la ora 14:15.

ana maria constantin cu szasz emese


UPDATE, ora 13:45 – Ana Maria Brânză s-a calificat în optimi de finală după un asalt greu cu Anastasia Ivchenko (Ucraina), scor 15-13 și se va duela pentru un loc în sferturi cu învingătoarea dintre Man Wai Kong (Hong Kong) și Sarra Besbes (Tunisia).

ana maria branza cu anastasia ivchenko


UPDATE, ora 13:54 – Simona Pop continuă evoluția excelentă și se califică în optimi după 15-13 cu Yujie Sun (China). În optimi, sportiva născută în Satu Mare se va duela cu Yana Zvereva (Rusia), de la ora 14:40, ora României.

simona pop cu sun yujie


UPDATE, ora 15:20 – Ana Maria Constantin a pierdut cu 6-5 duelul din turul II cu Rebecca Chimahusky (SUA) și a fost eliminată de la Saint Maur, proba individuală.

ana maria constantin (stanga) cu rebecca chimahusky (sua)


UPDATE, ora 15:55 – Ana Maria Brânză s-a calificat în sferturile de finală după o victorie clară, scor 15-8, cu  Man Wai Kong (Hong Kong). Pentru un loc pe podium, Brânză se va duela cu Yana Shemyakina (Ucraina). Din păcate, Simona Pop s-a oprit în optimi după 9-15 cu  Yana Zvereva (Rusia). Duelul Ana Maria Brânză – Yana Shemyakina (Ucraina), de la ora 16:30.

ana maria branza cu kong man wai


UPDATE, ora 16:40 – Ana Maria Brânză s-a calificat în semifinale după ce a învins-o în sferturi pe Yana Shemyakina (Ucraina), scor 6-5. Ana are astfel asigurată cel puțin medalia de bronz.


UPDATE, ora 16:50 – Ana Maria Brânză și-a aflat adversara din semifinale. Aceasta este chinezoaica Xu Anqi, care a depășit-o în sferturi pe Erika Kirpu (Estonia), scor 15-9. Duelul Brânză – Xu Anqi va avea loc de la ora 17:10.


UPDATE, ora 17:20 – Ana Maria Brânză a fost eliminată în semifinalele probei individuale de Cupă Mondială de la Saint Maur, după 7-8 cu Xu Anqi (China). Ana va trebui să se mulțumească de această dată cu medalia de bronz după ce în 2013 a luat aurul.