Emoții vom avea vineri, 4 aprilie, și pentru reprezentanții României în proba de spadă. Fetele trag începând cu ora 10:00 după următorul program:
Zsuzsa Schlier (foto, CSS Tg. Mureș) a fost repartizată în grupa preliminară 10 și, de la ora 10:00, va avea următoarele adversare: Analia Fernandez (Chile), Theresa Wakonig (Austria), Andrea Ruiz de Mier (Spania), Eleonora De Marchi (Italia), Miran So (Coreea de Sud) și Renata Zettermann (Brazilia);
Alexandra Predescu (CSA Steaua) este în grupa preliminară 11 și va trage, începând cu ora 10:00, cu următoarele adversare: Fanny Depanian (Franța), Ya Chi Yang (Hong Kong), Medora McCarthy (Marea Britanie), Ana Mesic (Croația), Alzbeta Nevosadova (Cehia) și Elizabeth Dakasheva (Bulgaria);
Ramona Calcan (CSA Steaua) a fost distribuită în grupa preliminară 14, va începe asalturile tot la ora 10:00, și va avea adversare pe: Polina Anissimova (Estonia), Vera Kanevski (Israel), Anna Blazhaieva (Ucraina), Paula Jukic (Croația) și Ana Sel (Serbia).
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția sportivilor români la competiția de la Plovdiv.


UPDATE, ora 10:20 – Zsuzsa Schlier, Alexandra Predescu și Ramona Calcan au început asalturile din grupe. Iată rezultatele obținute:
Zsuzsa Schlier (foto, CSS Tg. Mureș): 2-1 cu Theresa Wakonig (Austria), 5-1 cu Eleonora De Marchi (Italia), Analia Fernandez (Chile), 5-2 cu Renata Zettermann (Brazilia), 5-1 cu Andrea Ruiz de Mier (Spania) și 2-5 cu Miran So (Coreea de Sud).
Alexandra Predescu (CSA Steaua): 5-2 cu Ya Chi Yang (Hong Kong), 2-5 cu Ana Mesic (Croația), 2-1 cu Fanny Depanian (Franța), 5-3 cu Elizabeth Dakasheva (Bulgaria), 4-5 cu Medora McCarthy (Marea Britanie) și 5-1 cu Alzbeta Nevosadova (Cehia).
Ramona Calcan (CSA Steaua): 3-5 cu Polina Anissimova (Estonia), 3-5 cu Vera Kanevski (Israel), 4-5 cu Anna Blazhaieva (Ucraina), 5-4 cu Ana Sel (Serbia) și 5-4 cu Paula Jukic (Croația).


UPDATE, ora 12:15 – Zsuzsa Schlier, Alexandra Predescu și Ramona Calcan s-au calificat mai departe. Dacă Zsuzsa și Alexandra au liber pe tabloul de 128, Ramona Calcan o va întâlni în această fază pe Cecilie Emilia Borrye (Danemarca). Dacă trece de daneză, Calcan va de peste Anna Mroszczak (Polonia). Pe tabloul de 64, Zsuzsa și Alexandra au următoarele adversare: Zsuzsa Schlier – Debbie Tik Lam Ho (Hong Kong)/Ines Saez Martin (Spania)  și Alexandra Predescu – Jovana Zivanovic (Serbia).


UPDATE, ora 14:05 – Ramona Calcan a fost eliminată de pe tabloul de 128 după ce a fost învinsă de Cecilie Emilia Borrye (Danemarca), scor 15-11. România a rămas pe tabloul de 64 al probei feminine de spadă cadeți cu Zsuzsa Schlier și Alexandra Predescu.


UPDATE, ora 15:15 – Zsuzsa Schlier și Alexandra Predescu luptă în această după-amiază pentru un loc pe tabloul de 32, tablou care va avea loc mâine, începând cu ora 9. Zsuzsa Schlier o va întâlni pe tabloul de 64 pe Debbie Tik Lam Ho (Hong Kong), de la ora 16:45, iar Alexandra Predescu se va lupta cu Jovana Zivanovic (Serbia), de la ora 17:35.


UPDATE, ora 17:20 – Zsuzsa Schlier a fost eliminată pe tabloul de 64 al probei feminine de spadă cadeți la Mondialele de la Plovdiv. Sportiva lui Zoltan Szabo a pierdut cu 15-12 meciul cu Debbie Tik Lam Ho (Hong Kong).  Alexandra Predescu se va lupta cu Jovana Zivanovic (Serbia), de la ora 17:35, pentru un loc pe tabloul de 32.


UPDATE, ora 17:20 – Alexandra Predescu e singura româncă prezentă pe tabloul de 32 în proba de spadă feminin cadeți la Mondialele de la Plovdiv. Sportiva Alinei Ciuculescu a trecut pe tabloul de 64 de sârboiaca Jovana Zivanovic,scor 15-7 și își așteaptă adversara din 32, meci care va avea loc sâmbătă dimineața, pe 5 aprilie.