Joi dimineața, la sala de sport “Mihai Viteazul” a avut loc conferința de presă prilejuită de organizarea de către Clubul Sportiv al Armatei Steaua, în colaborare cu Federația Română de Scrimă, a Cupei Europei la floretă feminin.
Prezent la acest eveniment, președintele Clubului Sportiv al Armatei Steaua, Gheorghe Boroi, a subliniat importanța competiției pe care țara noastră o găzduiește în premieră. “Floreta este o armă care vine din urmă în scrimă. Sper ca acest campionat european al cluburilor să consfințească revenirea floretei românești în prim-plan, acolo unde i-a fost și îi este locul. Clubul Sportiv al Armatei Steaua, organizează în colaborare cu Federația Română de Scrimă Cupa Europei la floretă feminin. Pentru Clubul Sportiv al Armatei Steaua, organizarea unei astfel de competiții este o onoare, dar și o obligație. Acordarea acestei cupe scoate în evidență atât buna cooperarea cu Federația Română de Scrimă, cât și încrederea Confederației Europene în capacitatea Clubului Sportiv al Armatei Steaua București. Știam că la o primă ediție desfășurată în România prezența nu va fi deosebit de numeroasă, așa se întâmplă de fiecare dată când apar schimbări de acest gen în calendar. Suntem realiști, echipa noastră este foarte, foarte tănără,  încă nu are experiența necesară pentru a se impune în momentul de față, dar are potențialul să producă surprize și asta este foarte important. Sper ca Maria să mă contrazică. O să vă convingeți că această echipă tânără, formată în urmă cu șase ani, la inițiativa Petre Ducu, are potențial. Ne-am dorit să le arătăm fetelor susținerea noastră pe drumul către marea performanță pe care au pornit. Ne dorim ca această Cupă Europeană de floretă de la București să devină o tradiție în calendarul Federației Internaționale, să probăm calitățile noastre de bune gazde, seriozitatea și profesionalismul nostru, să oferim Federației Române de Scrimă un argument în plus, credibil, în încercarea de a aduce în România și alte competiții de scrimă de nivel european sau mondial și la celelalte două arme”.

Covaliu: “Felicit Clubul Sportiv al Armatei Steaua și am încredere în fetele noastre!”

covaliu, boroi

Președintele Federației Române de Scrimă, Mihai Covaliu, a dorit să mulțumească Clubului Sportiv al Armatei Steaua pentru efortul deosebit de a găzdui un astfel de eveniment și a spus că are mare încredere în fetele noastre: “Vreau să mulțumesc Clubului Sportiv al Armatei Steaua pentru că a făcut posibilă organizarea unei competiții de așa înalt nivel la București. Este un bun prilej de a vedea la lucru cele mai bune echipe din Europa, iar eu cred că și fetele noastre se vor ridica la nivelul așteptărilor”.

Cupa Europei la floretă feminin are loc sâmbătă, 17 mai, de la ora 10:00

IMG_0278

Cupa Europei la floretă feminin va avea loc sâmbătă, 17 mai, de la ora 10:00, la Sala de sport “Mihai Viteazul”, vis-à-vis de Mall AFI Cotroceni. La start s-au înscris șase echipe din Franța, Spania, Republica Moldova, Ucraina și România. Țara noastră a înscris două echipe: CSA Steaua București și CSU Timișoara. Alături de ele vor trage: Club Bourg la Reine (Franța), Club de Esgrima de Vigo El Olivo (Spania), Școala de Scrimă Chișinău (Republica Moldova) și Club Kiev (Ucraina). Inițial trebuia să participe și Club Sussex House, din Marea Britanie, dar clubul englez s-a retras din cauza accidentării uneia dintre sportive.
Componența celor șase echipe participante este următoarea:
CSA Steaua București: Maria Boldor, Mălina Călugăreanu, Laura Vîrgă, Ana Boldor. Antrenori: Ducu Petre și Florin Gheorghe.
CSU Timișoara: Isabelle Stan, Petra Magyar, Reka Balogh, Alina Enache. Antrenor: Tudor Petruș.
Club Bourg la Reine: Ysaora Thibus, Ines Boubakri, Gaelle Gebet, Sarah Bertille.
Club de Esgrima de Vigo El Olivo: Maria Marino, Irene Romero, Barbara Ojeda, Judith Rodriguez. Antrenor: Manuel Marino.
Club Kiev: Olga Leleiko, Kateryna Chentsova, Oleksandra Senyuta, Kateryna Deordieva.
Școala de Scrimă Chișinău: Anastasia Cereș, Alexandra Babii, Alexandra Cozii.
Competiția va avea loc la Sala “Mihai Viteazul” din Bulevardul Vasile Milea, nr. 5-7 din București. Startul se va da la ora 9:00, iar finala e programată să înceapă la ora 18:00.

poster_CupaEuropeiFloretaFeminin (1)

Programul complet este următorul:
– ora 9:00: ședința tehnică, arbitrii și căpitanii de echipă
– ora 10:00: tablou de eliminare directă
– ora 16:00: meciul pentru medaliile de bronz
– ora 18:00: finala Cupei Europei
– ora 19:30: ceremonia de decernare a trofeului.
Parteneri media: DolceSport, Radio România Actualități, Sport Total FM, ProSport.