Agenția Națională pentru Sport (ANS), alături de Complexul Sportiv Național „Arcul de Triumf”, Asociația Liga Legendelor și federațiile sportive naționale, vă invită cu mic, cu mare, să luați parte la celebrarea activă a Zilei Copilului, sâmbătă, 1 iunie 2024, pe stadionul din cadrul Complexului Sportiv Național „Arcul de Triumf” din București (B-dul Mărăști, nr. 18-20).

Evenimentul va avea două intervale de desfășurare, cu două tematici distincte, reunite de simbolistica specială a Zilei de 1 Iunie și de grija pentru copii. Astfel, în prima parte a zilei, între orele 10:00 și 14:00, sunteți invitați la un festival multi-sportiv, cu intrare liberă, conceput special pentru cei mici. Acesta promite numeroase ateliere interactive, susținute de federațiile sportive naționale, care vor captiva și încânta toți participanții. Copiii sunt invitați să se alăture activităților sportive și să-și arate dragostea pentru mișcare prin completarea unui „pașaport” special, pe care îl vor marca cu vize de participare pentru fiecare atelier explorat. Cei mai dedicați participanți, cei care vor explora cele mai multe ateliere, vor fi răsplătiți cu premii.

Pe lângă atelierele interactive, pregătim și alte surprize, în colaborare cu partenerii evenimentului, care se vor alătura celor apoape douăzeci de federații sportive naționale: Badminton, Box, Rugby, Baschet, Ciclism, Scrimă, Tenis de Masă, Culturism și Fitness, Haltere, Judo, Kempo, Lupte, Oină, Sportul pentru Toți, Șah, Tir cu Arcul și Volei. De asemenea, copiii vor avea ocazia de a întâlni și interacționa cu sportivi de excepție, care vor împărtăși din experiența lor, vor face fotografii cu cei prezenți, vor oferi autografe și vor realiza mici demonstrații de măiestrie sportivă.

În a doua parte a zilei, cu începere de la ora 19:00, vă așteptăm la evenimentul caritabil coordonat de partenerii noștri de la Asociația Liga Legendelor: “ÎMPREUNĂ PENTRU MARIO ȘI MEDEEA”, din cadrul campaniei “FOTBALUL FACE BINE 2024”, un meci demonstrativ de fotbal ce reunește legende ale fotbalului românesc și influenceri, care au decis să își pună la dispoziție timpul și talentul pentru a ajuta la strângerea a 1.200.000 euro. Suma este necesară pentru a susține terapia genică de care micuții Mario și Medeea Voinea au nevoie, astfel că accesul la meci se va face pe bază de bilet, iar sumele colectate din vânzarea biletelor vor merge către familia copiilor.

Printre participanții la meciul caritabil se vor afla:

Fotbaliști: Miodrag Belodedici, Florin Gardoș, Claudiu Keșeru, Marian Savu, Sorin Frunză, Emilian Hulubei, Marius Onofraș, Bogdan Vintilă, Ciprian Petre.

Influenceri: Șerban Trîmbițașu, Radu Țibulcă, Andrei Ciobanu, Tudor Buțan, Lorin, Andrei mariuss, Claudiu Medeș, Xbraker, Ivan Anișoreac, Ciprian Improved Football.

Cei doi frați sunt afectați de o boală genetică neurodegenerativă numită paraplegie spastică ereditară tipul 56, o afecțiune este extrem de rară, cu doar 13 cazuri raportate în întreaga lume, care afectează celulele nervoase responsabile de mișcarea voluntară, fapt ce nu le permite copiilor să stea așezați singuri, să se joace, să meargă sau să facă nimic din ceea ce este specific vârstei lor. Cu ajutorul terapiei genice, boala nu va mai progresa, iar cei doi frați își vor putea relua funcțiile motorii. Mai multe detalii privind evenimentul caritabil și modurile în care puteți contribui la strângerea de fonduri sunt disponibile aici: https://victorianoastraeata.ro/.

„Copiii noștri sunt inima și viitorul nostru. Deschidem din tot sufletul porțile pentru ei și îi invităm la Complexul Sportiv Național „Arcul de Triumf” pentru un eveniment memorabil, unde sportul și bucuria se vor întâlni într-un cadru plin de energie pozitivă. Împreună cu federațiile sportive naționale, parteneri și numeroși ambasadori ai sportului, vom crea un cadru activ și distractiv pentru a sărbători ziua celor mici, le vom oferi zâmbete și amintiri de neuitat. Ne dorim ca mișcarea să devină o obișnuință a vieții lor, iar sportul să le fie un prieten de încredere. Iar într-o zi în care copiii sunt în centrul atenției și al preocupărilor noastre chiar mai mult decât de obicei, nu putem să rămânem indiferenți la problemele de sănătate ale micuților care au nevoie de ajutorul nostru imediat. De aceea, vă rugăm să nu rămâneți indiferenți nici dumneavoastră și să contribuiți la campania de strângere de fonduri pentru Mario și Medeea!” (Elisabeta Lipă – președinta Agenției Naționale pentru Sport)

Agenția Națională pentru Sport este dedicată oferirii unei experiențe pline de bucurie și inspirație pentru copii, promovând sănătatea și activitatea fizică într-un mod distractiv și educativ. Vă așteptăm cu drag să participați, pentru a sărbători împreună Ziua Copilului într-un cadru vibrant și plin de optimism.