Trei medalii de bronz pentru România la Jocurile Mediteraneene

  by    0   0

Ziua a doua a ediţiei a XI-a a Jocurilor Mediteraneene a adus alte medalii pentru scrimerii români. Dacă vineri, 31 ianuarie, Adrian Dabija şi Tudor D. Cucu au cucerit argintul în probele de spadă şi sabie pentru cadeţi, sâmbătă, 1 februarie, România, care a avut şapte sportivi pe planşe, a cucerit alte trei medalii de bronz prin Iulian Teodosiu (sabie juniori), Adrian Dabija (spadă juniori) şi Mălina Călugăreanu (floretă junioare). Iată evoluţia românilor, pe arme:

În proba de spadă juniori băieţi, România a avut trei sportivi: Adrian Dabija, Florea Florian şi Ioan Constantinescu. Rezultatele sunt următoarele:
Adrian Dabija – 15-7 cu Vittorio Pani (Monaco) în turul I, 15-8 cu Florea Florian (România) în optimi, 15-8 cu Horvath Daniel (Ungaria) în sferturi şi 9-15 cu Gianluca Casaro (Italia) în semifinale.
Ioan Constantinescu – 15-9 cu Alzaitoni Adham (Libia) în turul I şi 10-15 cu Cosimo Martini (Italia), în optimi.
Florea Florian – 15-13 cu Constantinos Yiannaki (Cipru) în turul I şi 8-15 cu Adrian Dabija (România), în optimi.
Adrian Dabija pe podium 2
În concursul de floretă junioare au concurat pentru România Maria Boldor şi Mălina Călugăreanu. Rezultatele sunt următoarele:
Mălina Călugăreanu – 15-3 cu Oumaima Atif (Maroc) în optimi, 15-14 cu Boldor Maria (România) în sferturi şi 7-15 cu Federica Lava (Italia), în semifinale.
Maria Boldor  – a trecut de optimi după 15-11 cu Khadidja Zerabib (Algeria), dar a fost stopată în sferturi de Mălina Călugăreanu (România), scor 14-15.
Malina Calugareanu pe podium
În proba de sabie juniori, România i-a avut pe planşe pe Iulian Teodosiu şi pe Tudor D. Cucu, acesta din urmă luând medalia cu argint vineri, 31 ianuarie, la cadeţi. Rezultatele sunt următoarele:
Iulian Teodosiu – 15-6 cu Daniel Ugo Gamberoni (Algeria) în optimi, 15-9 cu Massimiliano Landella (Italia) în sferturi şi 10-15 cu Eugenio Castello (Italia) în semifinale.
Tudor D. Cucu – 4-15 cu Marco Lecci (Italia) în optimi.
Delegaţia României a fost alcătuită din Petrică Ungureanu, Monica Marinescu şi Ducu Petre.
 Iulian Teodosiu pe podium
FOTO:
AUGUSTO BIZZI


Related Posts

Mălina Călugăreanu-locul 43 și Maria Boldor-locul 45 la Campionatul Mondial de la Leipzig, în proba de floretă feminin individual

Campionatul Mondial de scrimă pentru seniori de la Leipzig a programează vineri, 21 iulie 2017, primele două probe în care se vor acorda medalii: sabie masculin individual și floretă feminin individual. De la ora 10:40, ora României, au început duelurile pe tabloul principal de 64 în proba de floretă feminin individual. România a fost prezentată […]

READ MORE →

Tiberiu Dolniceanu-locul 22, Iulian Teodosiu-locul 32, Mădălin Bucur-locul 38 și Alin Badea-locul 42 la Campionatul Mondial de la Leipzig, în proba de sabie masculin individual

Campionatul Mondial de scrimă pentru seniori de la Leipzig a programat vineri, 21 iulie 2017, primele două probe în care se vor acorda medalii: sabie masculin individual și floretă feminin individual. De la ora 9:30, ora României, au început duelurile pe tabloul principal de 64, iar România a fost reprezentată de patru sportivi:  Tiberiu Dolniceanu (CS […]

READ MORE →

LIVE: Mălina Călugăreanu și Maria Boldor concurează pe tabloul principal de 64 la Campionatul Mondial de la Leipzig, în proba de floretă feminin individual. Finala e LIVE pe Eurosport 2 (20:50)!

Campionatul Mondial de scrimă pentru seniori de la Leipzig programează vineri, 21 iulie 2017, primele două probe în care se vor acorda medalii: sabie masculin individual și floretă feminin individual. Tablourile principale de 64 sunt complete în ambele probe, iar sportivii vor încerca să dea tot ce au mai bun pentru a urca pe podium. […]

READ MORE →

LIVE: Dolniceanu, Badea, Teodosiu și Bucur trag pe tabloul principal de 64 la Campionatul Mondial de la Leipzig, în proba de sabie masculin individual. Finala e LIVE pe Eurosport 2 (20:50)!

Campionatul Mondial de scrimă pentru seniori de la Leipzig programează vineri, 21 iulie 2017, primele două probe în care se vor acorda medalii: sabie masculin individual și floretă feminin individual. Tablourile principale de 64 sunt complete în ambele probe, iar sportivii vor încerca să dea tot ce au mai bun pentru a urca pe podium. […]

READ MORE →

Amalia Tătăran la Radio România Actualități: „Nu mi-e frică de nimeni și sper să fac o figură cât mai frumoasă la Leipzig!”

Amalia Tătăran și Greta Vereș s-au calificat joi, 20 iulie 2017, pe tabloul principal de 64 al probei de spadă feminin individual din cadrul Campionatului Mondial de scrimă seniori de la Leipzig. La finalul zilei, cele două sportive, alături de antrenorul George Epurescu, au făcut câteva declarații pentru Bogdan Predescu, corespondetul Radio România Actualități la […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top