Circuitul European – U23, Budapesta

Feminin, spadă, individual

Pe tablou, Alexandra Predescu s-a calificat direct în turul secund, unde a învins-o pe estona Veronika Zuikova , cu 15-5. În turul al treilea, Alexandra a dispus cu 15-9 de ucraineana Kateryna Korotetska, pentru ca în optimi sportiva noastră să o întâlnească pe Vanie Cogniat (Elveția), viitoarea medaliată cu bronz a probei, în fața căreia a cedat cu 9-15.

Mihaela Leonte și Greta Vereș au pierdut în primul tur. Mihaela cu 11-12 la Kateryna Korotetska (Ucraina), iar Greta cu 13-15 în fața Jankăi Szakmary (Ungaria).

În clasamentul final, Alexandra Predescu a ocupat locul 9, Mihaela Leonte pe 66, iar Greta Vereș pe 76.

Masculin, spadă, individual

Albert Baloi a ieșit din concurs după faza grupelor, iar pe tabloul de 256 au intrat ceilalți trei spadasini tricolori participanți.

Alex Oroian l-a eliminat în primul tur pe danezul Alec Oxholm Wagner, cu 15-8, iar în turul al doilea a dispus cu 15-12 de maghiarul Mark Horvath. Alex l-a eliminat apoi pe bulgarul Svetlozar Iskrov, cu 15-7, calificându-se în 16-imi, unde a urmat o nouă victorie a românului: 15-12 în fața lui Joseph Walmsley (Marea Britanie). Drumul lui Alex Oroian s-a oprit în optimi, cu o înfrângere la elvețianul Clment Metrailler, scor 9-15.

Alexandru Stoica a trecut de turul întâi, după 15-14 cu italianul Davide Pasquon, și a fost învins în turul al doilea, de către maghiarul Bence Taivainen.

David Statie a fost eliminat în primul tur, după 10-15 de Svetlozar Iskrov (Bulgaria).

La final, Alex Oroian s-a clasat pe locul 16, Alexandru Stoica pe 99, David Statie pe 169, iar Albert Baloi pe 213.