Sportivii de la CSA Steaua și CS Contraatac vor susține duminică demonstrații de scrimă în Parcul Circului, în cadrul programului educațional “Ziua Copilului, Sport şi Bucurie”

  by    0   0

 

Federația Română Sportul pentru Toți, în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului, organizează duminică, 31 mai, în Parcul Circului, în spatele Arenei Circului, programul educațional pentru copii intitulat “Ziua Copilului, Sport și Bucurie”.
Disciplinele sportive prezente în cadrul acestui proiect vor fi: baschet, atletism, gimnastică, tir sportiv, dans modern, arte marțiale, scrimă.
Federația Română de Scrimă va fi reprezentată, pentru demonstrații, de sportivi de la CSA Steaua București și CS Contraatac București.

Motivaţie
De ziua lor, Ziua Internațională a Copiilor, dorim să le oferim copiilor o surpriză plăcută și să scoatem parcul din cotidian. Astfel, parcul, care oferă o gamă restrânsă de activităţi fizice pentru copii, se va transforma într-o mare arenă sportivă. Doar pentru ei, sub supravegherea profesorilor de specialitate, fără limită de timp, fără să plătească nici o taxă  își pot  alege disciplina sportivă sau disciplinele sportive unde vor să participe.

Ce dorim de fapt?
În data de 31 mai 2015, cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor, în Parcul Circului, dorim să se desfăşoare acţiuni sportive pentru copii, sub supravegherea monitorilor de activități fizice (profesori de educație fizică, antrenori, instructori sportivi) şi a studenţilor de la facultăţile de educatie fizică şi sport.

harta

Orarul?
Programul acestui proiect este de la ora 10:00 până la 20:00.

Cui se adresează?
Acest proiect se adresează tuturor copiilor. Atât celor care sunt legitimați la un club sportiv, cât și celor care nu sunt legitimați dar și cei care sunt cu dizabilități.

Ce se va întâmpla?
În parc, într-o zona bine delimitată, de comun acord cu primăria, pentru a nu încurca pe cei care doresc să se plimbe liniştiţi,  copiii au ocazia să se înscrie la mai multe ateliere. Fiecare atelier va reprezenta o disciplină sportivă.

Cum  va fi organizat acest proiect?
Copiii care sunt legitimați la cluburi vor face demonstrații sportive după care vor invita alți copii să se alăture lor pentru a se distra împreună.
Monitorii vor fi sprijiniţi de studenţii facultăţilor de educaţie fizică şi sport ce vor activa ca voluntari. Astfel, studenţii au oportunitatea de a obţine certificatul de voluntar cu care îşi vor confirma experienţa profesională.

Orarul proiectului va fi compus din trei părți:

  1. de la ora 10:00 la 12:00 activităţile sunt dedicate preponderant copiilor cu vârsta cuprinsa intre 3 – 10 ani,
  2. de la 12:00 – 14:00 celor de 10 – 14 ani
  3. de la 14:00 la 20:00 celor peste 14 ani.

Related Posts

Se fac înscrieri pentru Campionatul Național de scrimă pentru veterani de la Craiova, ediția 2017!

Asociația Română de Scrimă Veterani organizează în data de 2 septembrie 2017, la Craiova, o nouă ediție a Campionatului Național de scrimă pentru veterani. Concursul va avea loc la Sala de scrimă a Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu”, cu începere de la ora 9:30, la trei categorii de vârstă: categoria I (40-49 de ani), […]

READ MORE →

Șapte scrimeri vor reprezenta România la Universiada de vară de la Taipei!

România va participa cu o delegație de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi, la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august, iar gimnasta Larisa Iordache va fi purtătoarea de drapel la ceremonia de deschidere. Delegația României va pleca joi, 17 […]

READ MORE →

FIER ȘI AUR! Federația Română de Scrimă aniversează un an de la medalia de aur cucerită de echipa de spadă feminin la Jocurile Olimpice de la Rio!

Acum un an scrima românească și sportul din țara noastră trăiau clipe de glorie la Jocurile Olimpice de la Rio (Brazilia). Noaptea de 11 spre 12 august 2016 va rămâne scrisă cu litere de AUR în istoria scrimei românești. Început pe 11 august și încheiat noaptea târziu, pe 12 august, concursul de spadă feminin echipe a […]

READ MORE →

Antrenorul Ioan Popa a încetat din viață!

Familia scrimei românești devine pe zi ce trece tot mai săracă. Joi, 3 august 2017, Federația Română de Scrimă anunță cu regret trecerea în neființă a antrenorului de spadă Ioan Popa (64 de ani). Fost spadasin la CSA Steaua, club pentru care a câștigat de trei ori campionatul național (1976, 1977 și 1979), Ioan Popa […]

READ MORE →

„La Mulți Ani”, Mihai Popa!

Antrenorul de spadă de la CSA Steaua, Mihai Popa, își serbează luni, 31 iulie 2017, ziua de naștere. Fost campion european și medaliat au argint și bronz cu echipa de spadă a României, Mihai Popa a câștigat Campionatul Mondial Universitar de la București, în 1981. Multiplu campion balcanic, de 23 de ori campion național și […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top