Sportivii de la CSA Steaua și CS Contraatac vor susține duminică demonstrații de scrimă în Parcul Circului, în cadrul programului educațional “Ziua Copilului, Sport şi Bucurie”

  by    0   0

 

Federația Română Sportul pentru Toți, în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului, organizează duminică, 31 mai, în Parcul Circului, în spatele Arenei Circului, programul educațional pentru copii intitulat “Ziua Copilului, Sport și Bucurie”.
Disciplinele sportive prezente în cadrul acestui proiect vor fi: baschet, atletism, gimnastică, tir sportiv, dans modern, arte marțiale, scrimă.
Federația Română de Scrimă va fi reprezentată, pentru demonstrații, de sportivi de la CSA Steaua București și CS Contraatac București.

Motivaţie
De ziua lor, Ziua Internațională a Copiilor, dorim să le oferim copiilor o surpriză plăcută și să scoatem parcul din cotidian. Astfel, parcul, care oferă o gamă restrânsă de activităţi fizice pentru copii, se va transforma într-o mare arenă sportivă. Doar pentru ei, sub supravegherea profesorilor de specialitate, fără limită de timp, fără să plătească nici o taxă  își pot  alege disciplina sportivă sau disciplinele sportive unde vor să participe.

Ce dorim de fapt?
În data de 31 mai 2015, cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor, în Parcul Circului, dorim să se desfăşoare acţiuni sportive pentru copii, sub supravegherea monitorilor de activități fizice (profesori de educație fizică, antrenori, instructori sportivi) şi a studenţilor de la facultăţile de educatie fizică şi sport.

harta

Orarul?
Programul acestui proiect este de la ora 10:00 până la 20:00.

Cui se adresează?
Acest proiect se adresează tuturor copiilor. Atât celor care sunt legitimați la un club sportiv, cât și celor care nu sunt legitimați dar și cei care sunt cu dizabilități.

Ce se va întâmpla?
În parc, într-o zona bine delimitată, de comun acord cu primăria, pentru a nu încurca pe cei care doresc să se plimbe liniştiţi,  copiii au ocazia să se înscrie la mai multe ateliere. Fiecare atelier va reprezenta o disciplină sportivă.

Cum  va fi organizat acest proiect?
Copiii care sunt legitimați la cluburi vor face demonstrații sportive după care vor invita alți copii să se alăture lor pentru a se distra împreună.
Monitorii vor fi sprijiniţi de studenţii facultăţilor de educaţie fizică şi sport ce vor activa ca voluntari. Astfel, studenţii au oportunitatea de a obţine certificatul de voluntar cu care îşi vor confirma experienţa profesională.

Orarul proiectului va fi compus din trei părți:

  1. de la ora 10:00 la 12:00 activităţile sunt dedicate preponderant copiilor cu vârsta cuprinsa intre 3 – 10 ani,
  2. de la 12:00 – 14:00 celor de 10 – 14 ani
  3. de la 14:00 la 20:00 celor peste 14 ani.

Related Posts

ACS Spadasinii Argeșeni este primul club de scrimă din județul Argeș! Marți se inaugurează secțiile de scrimă de la Pitești și Mioveni! Invitată specială: Loredana Dinu!

ACS Spadasinii Argeșeni, Prima şcoală de scrimă din Argeş îşi deschide porţile marți, 24 octombrie 2017, la Piteşti şi Mioveni. Proiectul a fost lansat, vineri, 20 octombrie, de preşedinta Cătălina Frîntură, în compania unuia dintre antrenori, Andrei Cătălin Neguţ. „Încă din copilărie am iubit acest sport nobil şi curat care dezvoltă inteligenţa, perspicacitatea, fiind plin de eleganţă şi lipsit de violenţă. Acum […]

READ MORE →

România – locul 12 la etapa din Circuitul European de cadeți de la Budapesta, în proba de floretă feminin echipe

Etapa din Circuitul European de cadeți de la Budapesta, în probele de floretă, s-a încheiat duminică, 22 octombrie 2017, cu proba feminină pe echipe. La startul întrecerii s-au prezentat 35 de formații, iar trei au fost din România. Cel mai bun rezultat al delegației noastre a fost obținut de către România1, care s-a clasat pe locul […]

READ MORE →

Răzvan Stănescu (CSM Unirea Slobozia) – locul 23 la etapa de Cupă Mondială de la Sosnowiec, în proba de sabie juniori masculin individual

Localitatea poloneză Sosnowiec a găzduit sâmbătă și duminică, 21 și 22 octombrie 2017, a treia etapă de Cupă Mondială la sabie juniori. Concursul s-a disputat la masculin individual, feminin individual și feminin echipe. La Sosnowiec au fost prezenți 305 sportivi, iar România a fost reprezentată de opt sportivi. Cei care au tras pe planșele din Polonia […]

READ MORE →

Sebastian Popescu (LPS Craiova) – locul 14 la etapa din Circuitul European de cadeți de la Budapesta, în proba de spadă masculin individual

În paralel cu întrecerea de floretă, la Budapesta are loc duminică și luni, 22 și 23 octombrie 2017, a doua etapă din Circuitul European de spadă cadeți masculin, la individual și pe echipe. În capitala Ungariei sunt prezenți, pentru această probă, 280 de sportivi, iar 14 dintre ei sunt din România. Cei care trag pentru […]

READ MORE →

România – locul 8 la etapa de Cupă Mondială de la Sosnowiec, în proba de sabie feminin echipe

Localitatea poloneză Sosnowiec a găzduit sâmbătă și duminică, 21 și 22 octombrie 2017, a treia etapă de Cupă Mondială la sabie juniori. Concursul s-a disputat la masculin individual, feminin individual și feminin echipe. La Sosnowiec au fost prezenți 305 sportivi, iar România a fost reprezentată de opt sportivi. Cei care au tras pe planșele din Polonia […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top