Simona și Adrian Pop, o familie de campioni! Cei doi au câștigat în premieră, în același an, probele individuale în Cupa României la spadă

  by    0   0

Simona și Adrian Pop alcătuiesc, fără niciun dubiu, o familie de campioni. Dincolo de numărul mare de medalii cucerite de cei doi de-a lungul carierei, cei doi scrimeri au reușit o performanță unică: au câștigat în același an probele individuale din cadrul Cupei României la spadă.
După succesul Simonei, de miercuri, 30 septembrie, vineri, 2 octombrie, a fost rândul lui Adrian Pop să cucerească trofeul. Este pentru al doilea an la rând când sportivul de la CSM Satu Mare câștigă Cupa României. Simona și Adrian puteau scrie istorie încă de anul trecut, dar în 2014 Simona a pierdut finala în fața Mariei Udrea.
„Eu mă bucur foarte mult pentru amândoi, mai ales că sunt antrenorul lui Adi, iar cu Simona am lucrat aproape 13 ani.  Nu este ușor de realizat ceea ce au făcut ei. Îi felicit și sper să aibe în continuare rezultate dintre cele mai bune. Vreau să subliniez ambiția extraordinară de care a dat dovadă azi Adrian și concursul foarte bun făcut de Adam Mascka, care la doar 15 ani a ajuns pe tabloul de 8 într-un concurs de seniori”, a declarat antrenorul Csiszar Francisc pentru www.frscrima.ro.
„Joi, înainte de concursul lui, și după ce luasem eu cupa, am vorbit că ar fi cazul să câștigăm amândoi în același an aceeași competiție. Din a treia încercare ne-a ieșit. Anul trecut am pierdut eu finala în Cupă, în primăvară a cedat el în finala campionatului național, iar acum am reușit. M-a sunat imediat după concurs. Era foarte fericit. Cred că e mai mult bucuros pentru că am făcut <<dubla>> decât pentru cupa în sine”, a spus Simona Pop.
Simona Pop a câștigat în 2015 titlul național și Cupa României la spadă atât la individual, cât și la echipe.
Adrian Pop a câștigat în 2015 titlul național la echipe, medalia de argint la naționale, la individual, și Cupa României la individual. Mâine va lupta pentru Cupa României pe echipe cu CSM Satu Mare.
Iar pe 6 octombrie, Simona și Adrian vor serba trei ani de la căsătorie!
„E cel mai important lucru pentru noi. E un sentiment superb să câștigăm amândoi, în același an, aceiași competiție. Am avut câteva tentative până acum, toate eșuate, dar într-un final ne-am sincronizat”, a completat Adrian Pop.
Parcursul lui Adrian Pop (CSM Satu Mare) spre a doua Cupă a României consecutivă a fost următorul: tabloul de 64 – liber; tabloul de 32 – 15-6 cu Mihai Bigea (LPS Craiova); tabloul de 16 – 15-10 cu Mihail Oprea (LPS Craiova); tabloul de 8 – 15-4 cu Bertalan Arkoși (CSM Satu Mare); semifinale – 4-3 cu Otto Tardi (CSU Târgu Mureș); finala mare – 12-7 cu Alexandru Nyisztor Csaki (CSU Târgu Mureș).
Locul trei a fost ocupat de către Otto Tardi (CSU Târgu Mureș), care l-a învins în finala mică pe Bogdan Negraia (CS Farul Constanța), scor 15-12.
Rezultatele din partea superioară a concursului au fost următoarele:
tabloul de 16
Concursul a avut loc în Sala Flămânda din Complexul Sportiv Tomis din Constanța.
Clasamentul complet al Cupei României la spadă masculin individual, ediția 2015, poate fi văzut AICI.
Sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 9:00 are loc proba masculină pe echipe.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans

Această prezentare necesită JavaScript.


Related Posts

Șapte scrimeri vor reprezenta România la Universiada de vară de la Taipei!

România va participa cu o delegație de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi, la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august, iar gimnasta Larisa Iordache va fi purtătoarea de drapel la ceremonia de deschidere. Delegația României va pleca joi, 17 […]

READ MORE →

FIER ȘI AUR! Federația Română de Scrimă aniversează un an de la medalia de aur cucerită de echipa de spadă feminin la Jocurile Olimpice de la Rio!

Acum un an scrima românească și sportul din țara noastră trăiau clipe de glorie la Jocurile Olimpice de la Rio (Brazilia). Noaptea de 11 spre 12 august 2016 va rămâne scrisă cu litere de AUR în istoria scrimei românești. Început pe 11 august și încheiat noaptea târziu, pe 12 august, concursul de spadă feminin echipe a […]

READ MORE →

Antrenorul Ioan Popa a încetat din viață!

Familia scrimei românești devine pe zi ce trece tot mai săracă. Joi, 3 august 2017, Federația Română de Scrimă anunță cu regret trecerea în neființă a antrenorului de spadă Ioan Popa (64 de ani). Fost spadasin la CSA Steaua, club pentru care a câștigat de trei ori campionatul național (1976, 1977 și 1979), Ioan Popa […]

READ MORE →

„La Mulți Ani”, Mihai Popa!

Antrenorul de spadă de la CSA Steaua, Mihai Popa, își serbează luni, 31 iulie 2017, ziua de naștere. Fost campion european și medaliat au argint și bronz cu echipa de spadă a României, Mihai Popa a câștigat Campionatul Mondial Universitar de la București, în 1981. Multiplu campion balcanic, de 23 de ori campion național și […]

READ MORE →

România – locul 15 la Campionatul Mondial de scrimă de la Leipzig, în proba de spadă feminin echipe

Ultima zi a Campionatului Mondial de scrimă pentru seniori de la la Leipzig a programat miercuri, 26 iulie 2017, cele din urmă probe pe echipe: spadă feminin și floretă masculin. De la ora 11:00, ora României, 24 de formații s-au întrecut în proba de spadă feminin. Echipa României a intrat în concurs direct pe tabloul […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top