Campionatul Mondial de scrimă pentru seniori de la Leipzig a programat duminică, 23 iulie 2017, ultimele două probe individuale: spadă feminin și floretă masculin.
De la ora 9:30, ora României, au avut loc duelurile pe tabloul principal de 64 în proba de spadă feminin individual. România a fost reprezentată în această fază a concursului de două sportive: Amalia Tătăran (CS Dinamo) și Greta Vereș (CSA Steaua). Coordonate de pe margine de tehnicianul George Epurescu, cele două românce au fost eliminate pe tabloul de 64 și au terminat pe următoarele poziții: Amalia Tătăran (CS Dinamo) – locul 50, Greta Vereș – locul 58. Rezultatele de duminică ale româncelor la Leipzig au fost următoarele:
Amalia Tătăran – Kelley Hurley (SUA)
Greta Vereș – Julia Beljajeva (Estonia).
Celelalte două spadasine românce au fost eliminate în calificări și au încheiat proba pe următoarele locuri: Raluca Sbîrcia (CSU Craiova) – locul 69, Adela Danciu (CSU Craiova) – locul 77.
Podiumul probei de spadă feminin individual de la Leipzig arată astfel: 1. Tatiana Gudkova (Rusia), 2. Ewa Nelip (Polonia), 3. Julia Beljajeva (Estonia) și Olena Kryvytska (Ucraina).
Programul următoarelor zile de concurs de la Leipzig este:
LUNI, 24 IULIE
Ora 9:30 – floretă feminin echipe;
Ora 11:00 – sabie masculin echipe;
MARȚI, 25 IULIE
Ora 9:30 – spadă masculin echipe;
Ora 10:15 – sabie feminin echipe;
MIERCURI, 26 IULIE
Ora 9:30 – floretă masculin echipe;
Ora 11:00 – spadă feminin echipe.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția LIVE a sportivilor români la Leipzig.
FOTO: Bogdan Predescu