Pentru al treilea an la rând, Federația Română de Scrimă se află alături de Fundația Prais. Dacă în 2014 și 2015 Federația Română de Scrimă a susținut demonstrații de scrimă în cadrul acțiunii „Și eu trăiesc sănătos”, în 2016 vom fi alături în acțiunea „Suntem generația în Mișcare” dar și în cea intitulată „Și eu trăiesc sănătos”. Astfel, începând de vineri, 1 aprilie, Federația Română de Scrimă va susține, cu sprijinul Fundației Prais, o serie de lecții deschise de scrimă în mai multe școli generale și licee din București și din țară.
Vineri, 1 aprilie, spadasinii de la ACS Stesial și floretiștii de la ACS Balestra au fost primiți cu mult entuziasm de către zeci de elevi de la  Liceul Teoretic „Ștefan Odobleja” din București.
Tehnicienii Silviu Ciuculescu și Mihai Predescu le-au explicat elevilor câteva reguli de bază ale scrimei, iar Denisa Mănescu (ACS Balesta), Radu Bălan (ACS Balestra), Andrada Ghica (ACS Stesial), Ana Maria Melintescu (ACS Stesial) și Bogdan Hoitan (ACS Stesial) i-au încântat pe toți cei prezenți în sala de sport a  Liceul Teoretic „Ștefan Odobleja”.
Programul următoarelor demonstrații de scrimă ale Federației Române de Scrimă, în colaborare cu Fundația Prais, este următorul:
Luni, 4 aprilie – ora 12:00 – Colegiul Tehnic Mecanic Grivița;
Marți, 5 aprilie – ora 13:00 – Colegiul Tehnic „Mihai Bravu”;
Joi, 7 aprilie – ora 10:00 și ora 11:00 – Școala Gimnazială „Mircea Sântimbreanu;
Vineri, 8 aprilie – ora 10:00 și ora 11:00 – Școala Gimnazială „Mircea Sântimbreanu;
Luni, 11 aprilie – ora 15:30 – Colegiul Național „Sfântul Sava”;
Marți, 12 aprilie – ora 12:00 – Colegiul Tehnic de Aeronautică „Henri Coandă”;
Luni, 18 aprilie – ora 10:00 – Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu”;
Miercuri, 20 aprilie – ora 12:00 – Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”.
Programul următoarelor lecții de scrimă va fi anunțat ulterior.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans