Și a fost Gala Scrimei pentru anul 2021! S-a încheiat un an care a adus României o medalie olimpică de argint, prin Ana-Maria Popescu, un titlu de campion mondial la cadeți, prin Marco Șovar, o medalie de bronz pentru echipa feminină de sabie junioare și un loc 4 pentru echipa feminină de floretă junioare. Toate aceste performanțe au fost premiate în cadrul Galei Laureaților, acolo unde au primit distincții atât sportivii, cât și antrenorii acestora. Amfitrionii Galei au fost Marius Florea, președintele Federației Române de Scrimă, și Roxana Scarlat-Bârlădeanu, secretarul general al FRS, iar printre invitați s-au numărat Mihai Covaliu – președintele COSR; Eduard Novak – Ministrul Sportului; George Boroi – secretarul general al CODR; colonelul Răzvan Bichir – preșesdintele Clubului Sportiv al Armatei Steaua și Georgeta Andrunache – vicepreședinte al Clubului Sportiv Dinamo. Au participat reprezentanți ai partenerilor Federației Române de Scrimă.

Titlul de Cea mai bună sportivă a anului 2021 a fost decernat Anei-Maria Popescu, vicecampioana olimpică de la Tokyo în concursul individual, care și-a anunțat deja retragerea din activitatea competițională.

Premiile au mers către:

  • Ana Maria Popescu (CSA Steaua) – medalie de argint la JO Tokyo 2020; cea mai bună spadasină a lumii în sezonul 2020-2021 și campioana națională a probei. Alături de ea fiind premiați și antrenorii Mihai Popa, George Epurescu și Radu Podeanu.
  • Iulian Teodosiu (CS Dinamo) – câștigătorul turneului de calificare de la Madrid, victorie care i-a garantat prezența la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde a ocupat locul 15 în competiția individuală rezervată sabrerilor. Bineînțeles că și antrenorul său, Rareș Dumitrescu, a fost premiat cu această ocazie.
  • Marco Șovar (CS Dinamo) și antrenorul Alexandru Chiculiță. Marco este campionul mondial al cadeților la sabie, titlu cucerit la Cairo, în cadrul Campionatului Mondial pentru cadeți și juniori.
  • Echipa feminină de sabie junioare, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial pentru cadeți și juniori Cairo – Ilinca Pantiș (CS Riposta), Maria Matei (CS Dinamo), Mihaela Chițu (CS Riposta), Felicia Iacob (CSA Steaua) și antrenorii Constantin Sandu, Cristian Lupu și Cătălina Anghel.
  • Echipa feminină de floretă junioare – locul 4 la Campionatul Mondial pentru cadeți și juniori Cairo – Teodora Șofran (CSA Steaua), Andreea Dincă (CSA Steaua), Emilia Corbu (CSTA București) și Karina Vasile (CSA Steaua), cu antrenorii Ana Pavel, Virgil Sălișcan și Petre Ducu.
  • Radu Nițu (CS Riposta) – locul 5 la sabie cadeți la Campionatul Mondial pentru cadeți și juniori Cairo, cu antrenorul Lucian Dina.
  • Teodora Neagu (CSȘ Iași) – locul 7 la sabie cadeți la Campionatul Mondial pentru cadeți și juniori Cairo, cu antrenorul Alexandru Sirițeanu.
  • Denisa Șerban (CSA Steaua) – locul 8 la sabie cadeți la Campionatul Mondial pentru cadeți și juniori Cairo, antrenoare ei fiind Cătălina Anghel.