Pentru prima dată în istoria sa, Federaţia Română de Scrimă a stabilit, la finalul unui an, cele mai bune speranţe pentru viitorul apropiat. Amalia Tătăra (spadă), Maria Boldor (floretă), Alexandra Predescu (spadă), Iulian Teodosiu (sabie), Adrian Dabija (spadă) şi Tudor D. Cucu (sabie) au fost nominalizaţi la speranţele lui 2014 în urma rezultatelor excelente obţinute în 2013.
După ce i-a prezentat pe Alexandra Predescu, Amalia Tătăran și Adrian Dabija, site-ul www.frscrima.ro vă propune să-l cunoaștem pe Tudor D. Cucu (16 ani).
Legitimat la CSA Steaua, Tudor este proaspăt calificat la Jocurile Olimpice de Tineret din vara acestui an, de la Nanjing (16-28 august).
Tudor s-a apucat de scrimă de mic, la îndemnul tatălui. “Am mers din prima la sabie, la îndemnul tatălui meu. El a fost cel care m-a dat pe mine și pe fratele meu mai mare la scrimă. La primele antrenamente nu vroiam să fac mare lucru. Eram timid, stăteam mai tot timpul în umbra fratelui meu”, a declarat Tudor D. Cucu.
Când vine vorba de primul concurs câștigat, sabrerul de la Steaua ne-a spus: “În 2010 am câștigat titlul de campion național la copii. M-am bucurat, dar nu am conștietizat prea mult ce reprezintă acel succes. Cea mai mare satisfacție am avut-o însă în urmă cu doi ani, când am luat titlul național pe echipe cu Steaua, alături de fratele meu”.

sus 1  sus 2

“Voi da totul pentru o medalie în China!”

Pus să caracterizeze în câteva cuvinte acest sport, Tudor găsește rapid răspunsul: “Scrima este un sport unde ai nevoie de foarte multă concentrare, care îți dezvoltă gândirea și reflexele”. Locul 5 la Mondialele de cadeți și juniori de la Plovdiv, sabrerul pregătit de Adrian Badea Cârlescu, spune că își dorea o medalie și că nu se așteptă să ajungă în China. “Calificarea la Jocurile Olimpice de Tineret este un lucru la care nu m-am așteptat. Nu a fost un obiectiv. Știam cum se poate ajunge acolo, dar eu îmi doream o medalie la Campionatele Mondiale”.

jos 1  jos 2

Când vine vorba de vise pe plan sportive, sabrerul de la CSA Steaua spune că vrea să o ia pas cu pas. “Îmi doresc foarte mult o medalie la Jocurile Olimpice de Tineret din China. Asta îmi doresc acum, pe termen foarte scurt, și voi da totul pentur a realiza acest lucru. Apoi, ce va fi pe termen mediu și lung nu știu. Îmi place să las puțin imprevizibil în viața mea. Nu vă grăbesc.Vreau să o iau pas cu pas”, a menționat Tudor, cel care are ca pasiuni muzica și filmele. “Îmi place să cânt și să compun. Am avut și o formație, dar acum cânt doar pentru mine și pentru prieteni, ca să mă relaxez. Totodată îmi place să fac diverse filme, dar la nivel de amatori. Am făcut un film despre școală și despre clasa unde învăț”.

bbbb  aaaa