Capitala Serbiei, Belgrad, a găzduit sâmbătă și duminică, 10 și 11 decembrie 2016, o nouă ediție a Memorialului „Andrej Gardenin” la floretă pentru seniori, U14 și U11, la feminin și masculin, doar la individual. Peste 150 de sportivi din Serbia, România, Croația, Slovenia și Macedonia s-au întrecut timp de două zile în șase categorii.
România a fost reprezentată la Belgrad de sportivi de la ACS Floreta Timișoara, în probele de U14 și U11, și de la CSU Poli Timișoara, la seniori masculin.
Floretiștii timișoreni au avut o evoluție foarte bună în Serbia, reușind să urce pe podium de șase ori. Rezultatele complete ale scrimerilor români la Memorialul „Andrej Gardenin” au fost următoarele:
FLORETĂ FEMININ U11: Ingriv Vera Miti-Bikfalvi (ACS Floreta Timișoara) – locul 1, Catinca Andreea Polschi (ACS Floreta Timișoara) – locul 3, Teodora Leahu (ACS Floreta Timișoara) – locul 7;
FLORETĂ MASCULIN U11: Roman-Ștefan Pircea (ACS Floreta Timișoara) – locul 1, Mihnea Petrache (ACS Floreta Timișoara) – locul 2, Tudor-Ștefan Tomici (ACS Floreta Timișoara) – locul 3;
FLORETĂ MASCULIN U14: Antoniu Pircea (ACS Floreta Timișoara) – locul 5;
FLORETĂ MASCULIN SENIORI: Iulian Teacă (CSU Poli Timișoara) – locul 1.
Sportivii de la ACS Floreta Timișoara sunt pregătiți de Iulian Teacă și Teo Moisuc.