Astăzi s-a consumat prima zi a Turneului Satelit FIE găzduit de Sala Ana Pascu (Floreasca). A fost ziua rezervată floretiștilor participanți la Trofeul Pellegrini, o competiție ajunsă deja la cea de-a zecea ediție.  La întreceri au participat 56 de floretiști din 24 de țări de pe cinci continente.

Semifinalele s-au disputat între turcul Martino Minuto și austriacul Johannes Poscharnig (15-7) și între tunisianul Mohamed Samandi și polonezul Maciej Bem (15-13). În finala dintre Minuto și Samandi s-a impus reprezentantul Turciei (15-6), care a cucerit astfel frumosul trofeu pus la dispoziție de Federația Română de Scrimă.

Cel mai bine clasat reprezentant al României a fost Alexandru Sîrb, de la CSA Steaua București, care a trecut de Mihai Tănase (Moldova, 15-12) și de Tse Yuan Chen (Taipei, 15-14) însă a fost eliminat în sferturi de către viitorul câștigător al concursului, Martino Minuto, care s-a impus cu 15-7.

Clasamentul primilor opt: Martino Minuto (Turcia), 2. Mohamed Samandi (Tunisia), 3 – Johannes Poscharnig (Austria) și Maciej Bem (Polonia), 5. Daniel Sconzo (Columbia), 6. Alexandru Sîrb (România), 7. Tom Gombos (Germania), 8. Harry Bird (Marea Britanie).