Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), și George Boroi, secretarul general al COSR, i-au întâmpinat, marți, 26 septembrie 2017, la Casa Olimpică, pe atleta Andrea Mikloș, pe gimnaștii Larisa Iordache și Andrei Muntean, pe luptătorii Ivan Guidea și George Marieasi, și pe scrimerii Bianca Pascu și Adrian Dabija Dabija, beneficiari ai programului derulat de Solidaritatea Olimpică „Burse olimpice pentru sportivi – Tokyo 2020”, și pe reprezentanții federațiilor de specialitate.
Celor șapte bursieri li s-au prezentat de către reprezentanții COSR condițiile generale de accesare și derulare a bursei, după care, fiecare și-a ales, în funcție de prioritățile specifice, beneficiile care să le fie incluse în bursă, în limitele cuantumului alocat, de 500 de dolari americani pe lună, bani pe care îi vor primi până pe 31 august 2020.
Dupa stabilirea categoriilor de cheltuieli agreate și a sumelor lunare alocate pentru acestea, sportivii bursieri și-au asumat în deplină cunoștință de cauză și au semnat contractul cu Solidaritatea Olimpică pentru ”Burse olimpice pentru sportivi – Tokyo 2020”.
Ceilalti beneficiari ai programului derulat de Solidaritatea Olimpică „Burse olimpice pentru sportivi – Tokyo 2020”, care nu au putut fi prezenți la întâlnirea de astăzi de la Casa Olimpică, sunt: canotoarele Gianina Beleagă și Nicoleta Bodnar, care în aceste zile participă la Campionatele Mondiale din Canada, halterofilul Paul Dumitrascu, care participă la Campionatele Europne, judoka Loredana Ohai, care va pleaca mâine la o competiție internațională, și jucătorul de tenis de masă Ovidiu George Ionescu, care locuiește în Germania.

Președintele COSR le-a transmis urmatorul mesaj celor 12 bursieri olimpici:
„Drumul este lung, dar depinde ân primul rand de voi ce rezultate veți obține atât la final, cât și pe parcursul perioadei până la Jocurile Olimpice din 2020. Pregătiți-vă și concurați cu demnitate, fair-play și curaj! Mult succes în ceea ce faceți!”
Sursa: COSR