După ce, cu puțin timp în urmă, spadasina Simona Pop a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Satu Mare, felicitările și aprecierile la adresa acesteia nu se opresc. După ce ani de zile spadasina i-a trecut pragul, în calitate de studentă, conducerea Universității de Vest ”Vasile Goldiș” a creat joi, 1 septembrie, un moment, intim și frumos, în care și-a exprimat stima și recunoștința față de aceasta.
”Lucrul care este legat de o stare emotivă deosebită este acela că o fostă studentă a noastră a fost medaliată cu aur la Olimpiada de la Rio de Janiero. Vă felicităm și vă dorim foarte multe alte succese”, a spus Gavril Ardelean, prorectorul Universității de Vest “Vasile Goldiș”. Intrarea Simonei Pop în sport s-a desfășurat la o vârstă destul de fragedă, sala de sport nefiindu-i străină sportivei.
”Simona Pop a început scrima la Clubul Sportiv Municipal Satu Mare. În județul Satu Mare este greu să nu auzi de Simona, la fel a fost și familia Simonei, frații ei au practicat scrima, iar la vârsta de 9 ani s-a decis că este momentul să facă o încercare și să vadă cum se descurcă Simona la scrimă. Bineînțeles, ea era deja familiarizată cu sala de scrimă și cu sportul în sine. Referitor la studii, Simona Pop este absolventa prestigiosului Liceu ”Mihai Eminescu” din Satu Mare și este licențiata Universității de Vest ”Vasile Goldiș”, urmând apoi și studiile de master”, a spus conferențiarul universitar dr. Mircea Teodoru.
Spadasina Simona Pop a trăit ieri momente emoționante în locul în care, cu câțiva ani în urmă, cu emoție și speranță făcea pași importanți spre o viață plină de reușite. Frumoasă atât fizic, cât și sufletește, cu voce blândă și privire aidoma, Simona Pop a avut numai cuvinte pline de recunoștință la adresa universității și a celor care i-au fost alături la început de drum.
”Universității de Vest ”Vasile Goldiș”, filiala de Satu Mare, țin să îi mulțumesc foarte mult! În 2007, când am terminat liceul, eram pregătită să merg la Cluj și să mă las de scrimă. Atunci, actualul meu soț care era deja student la această universitate, m-a convins să rămân aici. Am încercat să vin la ore cât de des am putut, nu știu cât de mult am reușit, dar mulțumită acestei universități am început să am rezultate internaționale, chiar și la campionatele universitare . Consideram că este o recompensă a mea pe care o dau facultății că m-a ajutat. Eram fericită să văd atâția sportivi care rămân acasă, acum sunt tristă să văd câți sportivi pleacă sau se lasă”, a spus Simona Pop.
Sursa: GNV