Marți, 11 octombrie, trebuia să fie zi de sărbătoare pentru orașul Buftea. Piațeta din fața primăriei orașului Buftea urma să găzduiască un eveniment de promovare al scrimei. Din păcate, vremea nefavorabilă a amânat evenimentul pentru miercuri, 19 octombrie 2016, de la ora 13:00.
Organizat de Clubul Sportiv din Buftea, cu sprijijnul primăriei Buftea, evenimentul, care va avea loc de această dată la Sala nouă de sport din curtea Liceului Tehnologic Dumitru Dumitrescu din Buftea (Șoseaua București-Târgoviște, nr. 135) va conține o demonstrație de sabie a micilor scrimeri de la CSTA București și se va bucura de prezența a doi invitați speciali. Campioana olimpică la spadă de la Rio, Simona Gherman, și vicecampionul olimpic la sabie de la Londra, Tiberiu Dolniceanu, vor onora evenimentul cu prezența lor.
Toți cei care se vor afla miercuri, 19 octombrie, de la ora 13:00, în Sala nouă de sport din curtea Liceului Tehnologic Dumitru Dumitrescu din Buftea (Șoseaua București-Târgoviște, nr. 135) vor putea sta de vorbă cu Simona Gherman și cu Tiberiu Dolniceanu, vor putea face fotografii și vor obține autografe de la cei doi mari campioni ai scrimei românești.