Antrenorul echipei de floretă feminin a CSA Steaua și a lotului național al României, Petre Ducu, a fost invitat în studioul Sport Total FM, joi, 16 aprilie, de la ora 19:00. Alături de el a fost și Maria Boldor Boghița, campioană națională, clasată pe locul 5 la Cupele Mondiale din Guatemala și Serbia, a noua în ierarhia Cupei Mondiale de juniori.

Petre Ducu: „Avem mai multe medaliate olimpice la individual. Este adevărat că proba pe echipe a fost un punct forte. Ne place această probă. Viitorul se creează permanent prin prezent. Din fericire, la Federație și la clubul Steaua s-au făcut investiții. Am început un proiect din 2009 și ne aflăm în poziția să putem prezenta o echipă foarte tânără, care poate concura la seniori. Ne trebuie un fond mai puternic pentru formarea sportivilor și asta se face cu investiții. Pe lângă tinerețe, fetele sunt și motivate și sunt pătrunse de acest spirit al performanței. Ne dorim foarte mult să fim continuatorii performanței în floretă și scrimă…
Această Cupă a Europei este similară Cupei Campionilor. Anul acesta avem campioana Franței, a Italiei, a Moldovei și a Israelului. Din păcate, calendarul s-a aglomerat foarte mult. Ne-am fi dorit măcar șase țări să participe, dar ne mâdrim că și-au anunțat participarea campioanele Italiei și Franței. Sunt mulțumit de ceea ce se întâmplă în programul nostru. Federația a sprijinit competițiile în România. La Cupa Europei suntem la a doua ediție și ne dorim să devină o competiție de tradiție pentru CSA Steaua. Ne dorim ca de anul viitor să organizam și concursul Pellegrini. Vom avea acoperite toate palierele. Eu fac invitația la sală pentru a face cunoștință cu această probă. Ne-am propus ca anul acesta să ajungem în finală. Facem tot ce putem, poate chiar să oprim cupa la noi…”

Maria Boldor Boghița: „Tatăl meu a fost cel care m-a dus în sala de scrimă. Nu eram entuziasmată la început. La primul antrenament mi-a plăcut atmosfera. Mi-a plăcut mult și colectivul. Și, fară să-mi dau seama, am început să fac sport de performanță. Mă bucur că am ales să merg pe drumul acesta. Pe la 14-15 ani, când am fost selectată la lotul olimpic, mi-am dat seama că nu este ușor. Pe termen scurt am planurile pe care le-a anunțat domnul antrenor. Împreuna avem același scop și pe termen scurt și pe termen lung.”
Tot ceea ce au spus Petre Ducu și Maria Boldor Bogița la Radio Sport Total FM poate fi văzut AICI.
Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua București” organizează, în colaborare cu Federația Română de scrimă, pentru al doilea an consecutiv, Cupa Europei la floretă feminin. Competiția se va desfășura duminică, 19 aprilie, la Sala Mihai Viteazul din București.
Pentru câștigarea trofeului Cupa Europei, ediția 2015, vor concura cluburile C.D.S. Mangiarotti din Italia, Bourg la Reine din Franța, Hapoel Akko Romach Abirim din Israel, Şcoala de scrimă Chişinău din Republica Moldova, iar din România – CSA ”Steaua București” și CSU Poli Timișoara.

Programul competiției:
Ora 09:00 – Control echipament
Ora 09:30 – Ședință tehnică
Ora 10:00 – Debut tablou de eliminare directă
Ora 11:15 – Semifinale
Ora 12:30 -13:30 – Finala mică
Ora 13:30 -15:00 – Pauză
Ora 15:00 – Finala
Ora 16:00 – Festivitate de premiere.
Intrarea este liberă.
FOTO: CSA Steaua

PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:

logo_RODOTEX_rgb_trans