Prima competiție oficială de scrimă din 2018 din țara noastră este Campionatul Național de floretă pentru juniori. Concursul are loc la Sala de Scrimă a CSA Steaua din București, în perioada 9-10 ianuarie, și se desfășoară la feminin și masculin, individual și pe echipe.
Marți, 9 ianuarie, de la ora 15:00 a fost programată cea de-a doua probă: floretă masculin individual. La start s-au prezentat 27 de sportivi de la ACS Balestra, CS Farul Constanța, CS Satu Mare, CSA Steaua, CSTA București, CSS Ploiești și CSU Poli Timișoara.
În 2018, medalia de aur a fost câștigată de către Silviu Roșu. Legitimat la CSA Steaua, Silviu a dispus în finală de Benjamin Bodo (CSU Poli Timișoara/CSA Steaua), scor 15-14. Pe locul trei s-au clasat, la egalitate, Mihai Barbînța (CSU Poli Timișoara) și Alexandru Pîrva (CSA Steaua).
Rezultatele complete ale concursului pot fi văzute AICI.
Clasamentul complet al Campionatului Național de floretă pentru juniori de la București, ediția 2018, în proba masculină la individual, poate fi văzut AICI.
GALERIE FOTO completă de la proba masculină din cadrul Campionatului Național de floretă pentru juniori de la București, ediția 2018, puteți vedea AICI.
Programul de concurs de miercuri, 10 ianuarie 2018, este următorul:
ORA 9:00 – floretă juniori feminin echipe;
ORA 13:00 – floretă juniori masculin echipe.
Toate detaliile concursului vor fi pe www.frscrima.ro.