Cupa Mondială la spadă – Dubai

MK Fencing Academy International Epee Cup 2021

Astăzi, în Emiratele Arabe Unite se dispută un turneu open de Cupă Mondială la spadă seniori. În competiția feminină participă și Ana Maria Popescu, aflată la ultimul concurs din acest an, iar în cea masculină suntem reprezentați de Andrei Burghelea, stelistul care ieri, în competiția juniorilor, a ocupat locul al treilea, cucerind medalia de bronz.

Cupa Mondială la sabie juniori – Sosnowiec (Polonia)

Sâmbătă începe la Sosnowiec, în Polonia, un turneu de Cupă Mondială la sabie, rezervat juniorilor. Competiția va debuta cu un concurs feminin individual, urmând ca duminică să se dispute competiția feminină pe echipe și concursul masculin individual. La fete, din cele 142 de concurente care se vor alinia la start, șase vor reprezenta România: Maria Badea, Ana Botezatu, Emma Iacob, Ilinca Pantiș, Denisa Șerban și Andreea Șerbănoiu. Duminică, echipa României (Maria Badea, Alexandra Mitruș, Ilinca Pantiș, Amalia Stan) va participa în concursul pe echipe, în timp ce în competiția masculină vor fi prezenți opt tricolori: Casian Cîdu, Eduard Dragomir, Ionuț Duțu, Mihnea Enache, Nicolas Lupu, Radu Nițu, Marco Șovar și Cosmin Stan.

Memorial Jean Link et Ally Doerfel Cupa Mondială juniori spadă – Luxemburg

În concursul masculin va evolua și Florin Mirică, iar în cel feminin va intra pe pistă un contingent serios de spadasine tricolore: Renata Axinte, Cristina Constantinescu, Andrada Ghica, Theodora Ion, Bianca Moroianu, Daria Stănciulescu și Diana Zota.