Renumitul profesor Tudor Bompa se va afla miercuri, 2 noiembrie 2016, de la ora 15:00, într-o vizită la sediul Federației Române de Scrimă. Profesorul Tudor Bompa va fi primit de către președintele Federației Române de Scrimă, domnul Mihai Covaliu. Pe parcursul vizitei, profesorul Bomba va asista la o demonstrație de scrimă a sportivilor de la CS Riposta, va vizita sediul FR Scrimă, se va întreține cu președintele Mihai Covaliu și, la final, va răspunde întrebărilor mass-media.
Profesorul Bompa va fi prezent apoi, pe 4 și 5 noiembrie, la Workshop-ul cu tema „Pregătirea fizică a sportivilor de perfomanţă” ce va avea loc la Rin Grand Hotel, Sala Paris. Evenimentul, organizat de Asociația Junior Sport, este susţinut de Asociaţia România Modernă, Asociaţia Politici Noi în Sport și Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar beneficiind de suport logistic și management eveniment din partea Trima Events.
Evenimentul reprezintă pentru toți cei implicați în fenomenul sportiv din România, un prilej unic de a găsi răspuns la orice întrebare sau incertitudine legată de pregătirea fizică, nutriția și recuperarea sportivilor începând de la copii până la campioni olimpici sau mondiali, în orice sport.
Dintre speakeri ne vor onora cu prezența Prof. Univ Dr. Tudor BompaUniversitatea York, Toronto, Canada; Prof. Univ Dr. Vladimir JorgaPreședinte, Federația Europeană de Karate Tradițional; Prof. Univ. Dr. Pierre Joseph de Hillerin Președinte, Asociația „Centrul pentru Dezvoltarea Performanței Umane”; Carlo BuzzichelliDirector, Institutul Internațional de Pregătire Fizică și Contiționare, Italia și Howard Dell Specialist pregătire fizică și condiționare.
Sunt așteptați la eveniment antrenori, instructori, profesori, terapeuți și toți cei interesați de domeniul pregătirii fizice, nutriției și recuperării pentru a discuta în mod direct cu specialiștii despre ultimele descoperiri, metodologii și aplicații ale pregătirii fizice în sport.
Accesul se face pe bază de confirmare a prezenței – persoană de contact Oana Buta
(0756 162 102, oana.buta@trima.ro).

Cine este Tudor Olimpius Bompa?

Născut la Bistrița Năsăud pe 23 decembrie 1932, Tudor Olimpius Bompa este Profesor Emerit Doctor la Universitatea York din Toronto (Canada), fondator al “Institutului Tudor Bompa”, un adevărat pionier al antrenamentului periodizat.  De-a lungul carierei sale a scris 11 cărți în limba engleză, pe care le-a publicat în USA și Germania (acestea fiind traduse în 19 limbi și utilizate în peste 180 țări), două cărți în limba română, una în limba poloneză, 5 manuale, 8 capitole în alte cărți, 86 articole științifice și metodice și a participat la conferințe/seminare în peste 36 țări.
Activitate de atlet și antrenor? 11 medalii la campionate mondiale și Jocurile Olimpice (dintre care 4 de aur). În plus, a fost consilier pentru 16 campioni olimpici de la diferite sporturi. Alte activități: Președinte al Congresului Mondial Românesc (1988-2008), Reprezentant al Diasporei române în relațiile politice cu Congresul și Senatul USA, Canada, Germania, Suedia și  Consiliul Europei.
FOTO: mesagerul.ro