Turneu satelit – Istanbul

Sabie, feminin & masculin, seniori

Toate cele nouă sabrere tricolore prezente la Istanbul au trecut de faza grupelor, intrând pe tabloul principal. În primul tur al acestuia am avut două confruntări românești: Andreea Șerbănoiu a învins-o pe Petra Pătrănoiu cu 15-13, iar Ilinca Pantiș a dispus de Anastasia Fusea cu același scor, 15-13.

Alexandra Mitruș a ieșit din primul tur, învinsă de kazaha Karina Dospay, cu 15-12. Același lucru s-a întâmplat și în cazurile Taniei Luțea, care a cedat cu 13-15 la britanica Sophia Potter, și Amaliei Covaliu, eliminată de Jessica Corby (Marea Britanie) cu 15-6.

Maria Matei a trecut în primul tur de Sofia-Aleksandra Medarska (Bulgaria), cu 15-6, pierzând însă în turul al doilea: 10-15 cu Sophia Potter (Marea Britanie).

Tot în turul al doilea, Andreea Șerbănescu a pierdut cu 13-15 la Bhavani Devi Chadalavada Anandha Sundhararman (India). Ilinca Pantiș a făcut pasul în optimi după victoria cu 15-12 obținută la turcoaica Nil Gungor.

Calificată direct în turul secund, Sabina Martiș a învins-o pe turcoaica Akya Gollu, cu 15-12, alăturându-se în optimi Ilincăi.

În optimi, Ilinca Pantiș a cedat cu 6-15 la Bhavani Devi Chadalavada Anandha Sundhararman (India), iar Sabina Martiș a pierdut cu 12-15 înfruntarea cu azera Anna Bashta.

În ierarhia finală, Sabina Martiș s-a clasat pe locul 9, Ilinca Pantiș a fost a 14-a, Maria Matei a încheiat pe locul 18, Andreea Șerbănoiu – locul 28, Amalia Covaliu – locul 33, Tania Luțea – locul 34, Petra Pătrănoiu – locul 39, Alexandra Mitruș – 44, iar Anastasia Fusea a fost a 49-a.

În concursul masculin de sabie, Vlad Covaliu l-a eliminat pe austriacul Lukas Chiari, în turul al doilea, dispunând de acesta cu scorul de 15-11. Vlad a fost eliminat de bulgarul Nikola Gospodinov, în turul al treilea, cedând cu 12-15. În clasamentul final Vlad Covaliu a încheiat pe locul 18.