Cea de-a treia zi a Cupei Mondiale de sabie seniori de la Moscova programează duminică, 23 martie, concursul pe echipe. După succesul extraordinar al luiTiberiu Dolniceanu de sâmbătă, 22 martie, din proba individuală, România speră la o clasare pe podium şi în concursul pe echipe.
Clasată pe locul cinci în clasamentul Cupei Mondiale, România a fost scutită de primul I şi va începe concursul direct în optimi, unde se va duela cu Marea Britanie. Dacă va trece de britanici, elevii lui Dan Găureanu vor trage în sferturi cu Italia sau Iran.
România va concura în următoarea formulă: Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Ciprian Gălăţanu şi Dragoş Sîrbu.
La primele două etape de Cupă Mondială din 2014, România a obţinut următoarele rezultate: locul 9 la Madrid şi locul 5 la Padova. La Budapesta a fost Grand Prix şi s-a tras doar în concursul individual.


UPDATE, ora 9:50 – România s-a calificat fără probleme în sferturile de finală ale concursului pe echipe de la Cupa Mondială de sabie seniori de la Moscova. Elevii lui Dan Găureanu au trecut în optimi de Marea Britanie, scor 45-34. Pentru un loc în semifinale, românii se vor duela cu Italia, care a depășit Iranul în optimi, scor 45-23. România trage în următoarea formulă: Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Ciprian Gălăţanu şi Dragoş Sîrbu.


UPDATE, ora 10:55 – România a fost învinsă în sferturile de finală de către Italia, scor 45-40 și a fost eliminată din drumul spre un nou podium la Cupa Mondială de sabie seniori de la Moscova. În această situație, sportivii coordonați de pe margine de tehnicianul Dan Găureanu vor lupta în mini-turneul locurilor 5-8. Aici, în primul joc, românii vor întâlni naționala SUA.


UPDATE, ora 11:55 – România nu este în cea mai bună zi. Dolniceanu&Co au pierdut meciul pentru intrarea în finala pentru locul cinci la o singură tușă cu SUA, scor 44-45. Astfel, sabrerii români vor trage în finala locurilor 7-8 cu Belarus, care a pierdut celălalt meci împotriva Ungariei, scor 40-45.


UPDATE, ora 12:50 – România a încheiat evoluția la Cupa Mondială de sabie de la Moscova pe locul 8. În ultimul meci, din locurile 7-8, sabrerii români au pierdut în fața Belarusului, scor 37-45.