Sala de sport Flămânda din Constanța găzduiește de miercuri și până sâmbătă, în perioada 28 septembrie – 1 octombrie, întrecerile Cupei României la spadă seniori, masculin și feminin, individual și echipe. La concursul de la malul mării sunt prezenți toți spadasinii seniori de la cluburile de profil din România. Dintre cele patru campioane olimpice, la Constanța va fi prezentă doar Loredana Dinu, în proba pe echipe, de joi, 29 septembrie.
Miercuri, 28 septembrie, în prima zi de concurs a fost programată proba feminină individuală. La start, care s-a dat la ora 9:00, s-au prezentat 29 de sportive de la toate cluburile de spadă din țară.
După un concurs disputat, trofeul a fost câștigat de către Greta Vereș. Legitimată la CSA Steaua, Greta a învins-o în finală pe Raluca Sbîrcia, de la CSU Craiova, scor 15-12. Pe locul trei s-a clasat Alexandra Predescu, de doar 17 ani. Legitimată tot la CSA Steaua, Alexandra a dispus în finala mică de Diana Ionele, de la CSU Craiova, scor 15-10.
Rezultatele de pe tabloul de 8 au fost următoarele:
t8-cupa-rom
Clasamentul complet al Cupei României la spadă seniori feminin individual de la Constanța, ediția 2016, poate fi văzut AICI.
Programul următoarelor trei zile de concurs de la Constanța este următorul:
JOI, 29 SEPTEMBRIE
Ora 9:00 – spadă feminin echipe;
VINERI, 30 SEPTEMBRIE
Ora 9:00 – spadă masculin individual;
SÂMBĂTĂ, 1 OCTOMBRIE
Ora 9:00 – spadă masculin echipe.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu toate detaliile acestei întreceri de la Constanța.