În paralel cu întrecerile de spadă juniori, orașul italian Udine găzduiește la finalul acestei săptămâni, de vineri și până duminică, între 17 și 19 februarie 2017, și ultima etapă de Cupă Mondială de floretă juniori, feminin și masculin, individual și echipe mixte.
În Italia și-au dat întâlnire, în total, 165 de sportivi din întreaga lume, iar șapte dintre ei sunt din România. Cei care trag pentru țara noastră în probele individuale pe planșele de la Udine sunt:
FEMININ: Anca Săveanu (CSA Steaua), Teodora Sîrbu (CSU Poli Timișoara), Raluca Văcărașu (CS Farul Constanța), Laura Vîrga (CSU Poli Timișoara);
MASCULIN: Benjamin Bodo (CSU Poli Timișoara), Cristian Cândescu (CSA Steaua), Silviu Roșu (CSA Steaua).
Vineri, 17 februarie, la Udine s-a desfășurat proba de floretă masculin individual, iar cel mai bun rezultat al României a fost obținut de către Cristian Cândescu. Legitimat la CSA Steaua, unde e pregătit de Florin Gheorghe, Cristian s-a clasat la final pe locul 36. Ceilalți floretiști români au încheiat proba de la Udine pe următoarele locuri: Benjamin Bodo (CSU Poli Timișoara) – locul 49, Silviu Roșu (CSA Steaua) – locul 52. Au participat 97 de sportivi.
Rezultatele floretiștilor români la Udine au fost:
GRUPELE PRELIMINARE

TABLOUL DE 128
Benjamin Bodo – liber
Silviu Roșu – liber
Cristian Cândescu – liber
TABLOUL DE 64
Benjamin Bodor – Alessandro Gridelli (Italia) 14-15
Silviu Roșu – Mohamed Hamza (Egipt) 6-15
Cristian Cândescu – Markus Praus (Germania) 10-15.
Podiumul probei de floretă masculin individual de la Udine arată astfel: 1. Kirill Borodachev (Rusia), 2. ISkander Akhmetov (Rusia), 3. Mohamed Hamza (Egipt) și Alexander Sirotkin (Rusia).
Programul următoarelor dou zile de concurs de la Udine este:
SÂMBĂTĂ, 18 FEBRUARIE
Ora 10;00 – floretă feminin individual;
DUMINICĂ, 19 FEBRUARIE
Ora 10:00 – floretă echipe mixte.
Programul este adaptat după ora României.
Următoarea competiție importantă la nivel internațional este Campionatul European de cadeți și juniori de la Plovdiv (Bulgaria), din perioada 28 februarie – 9 martie.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția floretiștilor români la Udine.