Recunoaștere, Respect, Responsabilitate!

România e una dintre cele trei națiuni ale lumii care vor avea câte doi arbitri în întrecerile de scrimă ale Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din 2020. Doar Italia și Rusia mai au câte doi reprezentanți. Marius Florea și Florin Gheorghe au fost votați de către Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Scrimă pe lista celor care vor oficia la cea mai mare competiție a planetei. Marius Florea, președinte al FR Scrimă, va participa astfel la a 5-a ediție de Jocuri în calitate de arbitru.  El a fost desemnat de 3 ori consecutiv cel mai bun arbitru de sabie din lume.

„Este o recunoaștere a valorii școlii românești de scrimă. Pentru mine este o onoare și o motivație de a continua să reprezint România cu aceeași obiectivitate, fair-play și devotament la toate competițiile internaționale. Recunoașterea aceasta este rezultatul unei muncii de ani de zile. Împreună, sportivi, antrenori, oficiali, suntem România”, a declarat președintele Federației Române de Scrimă, Marius Florea

De partea cealaltă, Florin Gheorghe, va participa la a doua ediție a Jocurilor Olimpice, după cea de la Rio de Janeiro, din 2016. Florin Gheorghe a fost desemnat de 6 ori cel mai bun arbitru de floretă din lume. El este antrenor al Centrului Olimpic de Tineret la floretă și activează în cadrul clubului CSA Steaua.

„Experiența și cunoștințele acumulate  în cariera aceasta de arbitru mă ajută și în cea de antrenor. Sunt mândru să pot reprezenta România la cele mai importante competiții, la Jocurile Olimpice, Mondiale si Europene”, a punctat momentul Florin Gheorghe.

Foto: FIE/Bizzi Team