Sabie, masculin, individual

Iulian Teodosiu a cucerit medalia de bronz a probei, prima medalie pentru România la această ediție a Campionatului Mondial. Calificat direct pe tabloul principal, Iulian a trecut de Bandar Alshamlan (Kuweit) cu 15-5 și de Shaul Gordon (Canada) cu 15-13. În optimi, sabrerul nostru l-a învins cu 15-14 pe italianul Luca Curatoli și a mers în sferturi, acolo unde l-a eliminat cu același scor, 15-14, pe sud-coreeanul Sanguk Oh. În semifinale, Teodosiu a fost învins cu 15-11 de către francezul Pianfetti, după un meci în care, condus cu 12-3 a revenit extraordinar, apropiindu-se la 12-10. Pe final Pianfetti a punctat decisiv și s-a calificat pentru finală.

Al doilea sabrer român calificat pe tabloul principal de luni, Răzvan Ursachi, a trecut de primul tur, unde l-a învins cu scorul de 15-12 pe americanul Andrew Mackiewicz, dar a cedat în turul secund, fiind întrecut de canadianul Fares Arfa cu 15-14.

Spadă, feminin, individual

Cele trei spadasine tricolore calificate pe tabloul principal au fost eliminate încă din primul tur. Greta Vereș a cedat cu scorul de 7-15 în meciul cu poloneza Renata Knapik-Miazga; Alexandra Predescu a pierdut cu scorul de 7-15 înfruntarea cu franțuzoaica Auriane Mallo, iar Cristina Constantinescu a fost învinsă de ucraineana Yuliya Svystil cu scorul de 15-8.