Open Viennese Championships

Sabie, masculin, U23

Cei doi reprezentanți ai României la Viena, Cristian Grosu și Cosmin Stan, au trecut de faza grupelor, intrând pe tabloul principal.

Cosmin Stan a mers direct în turul secund, cel al 16-imilor, unde l-a învins fără drept de apel pe austriacul Bernhard Wuschitz, cu 15-1. În optimi, Cosmin l-a întrecut pe un alt austriac, Alexander Lazar, cu 15-3. Sferturile au adus o altă victorie, 15-13 cu austriacul Lukas Chiari, iar Cosmin a ajuns în semifinale. Un nou succes, obținut în fața britanicului Brynmor Saunders, scor 15-12, l-a trimis pe tricolor în finală. Cosmin a făcut un meci bun și a cedat greu în ultimul act, 13-15 cu Peter Krajnc (Cehia).

Cristian Grosu s-a calificat și el direct în 16-imi, iar aici a reușit o victorie clară, 15-6, cu austriacul Alberto Panebianco. A urmat un succes cu 15-9 în optimi, în fața cehului Lumir Kral. În sferturi, Cristian l-a eliminat pe cehul Matyas Cacek, cu 15-6, iar drumul tricolorului s-a oprit în semifinale, 10-15 cu Peter Krajnc. Cristian Grosu a obținut însă medalia de bronz, iar România a cucerit la Viena un argint și un bronz.