Campionatul Mondial de Scrimă pentru cadeți și juniori – Riad 2024

Masculin, cadeți, sabie, individual

Toți cei trei sabreri tricolori înscriși pe listele de start în concursul individual al cadeților au trecut de faza grupelor. Pe tabloul principal, Cristian Macovei a mers direct în turul al doilea și l-a învins pe rusul Kirill Smirnov cu 15-9. În turul al treilea Cristian a dispus cu 15-8 de Man Hei Chan (Hong Kong), calificându-se în optimi, unde a pierdut cu 14-15 la Massimo Sibillo (Italia).

Horia Nițu s-a calificat și el direct în turul secund, unde a dispus cu 15-7 de Tung Hie Cheng, din Hong Kong. În turul al treilea, Horia a cedat cu 10-15 la uzbekul Alpamis Urakboev, viitorul finalist al concursului.

Michael Ene l-a învins cu 15-12 pe grecul Nikolaos Angelos Pergamalis în primul tur, iar în turul secund a pierdut la Alpamis Urakboev (Uzbekistan), cu 13-15.

Cristian Macovei a terminat pe locul 9, Horia Nițu pe 21, iar Michael Ene pe 63.

Feminin, cadeți, sabie, individual

Raisa Apostu nu a depășit faza grupelor, dar pe tabloul principal au mers Adriana Geatara și .

Pe tablou, Adriana Geatara s-a calificat direct în turul secund. Aici, Adriana a eliminat-o pe kazaha Malika Kaldarbekova cu 15-8. În turul al treilea sportiva noastră a pierdut greu la Francesca Romana Lentini (Italia), cu 14-15.

Amalia Covaliu a intrat direct în turul secund, unde a fost învinsă de Kexin Luo (China), cu 15-13.

În ierarhia finală, Adriana Geatara a încheiat pe locul 20, Amalia Covaliu pe 40, iar Raisa Apostu pe 73.