Va fi un week-end plin de evenimente pentru scrimerii români! Seniorii tricolori vor concura la Heidenheim, la Montreal, la Havana, la Paris și la Katowice, iar cadeții ne vor reprezenta la Poznan și Bratislava.

În Germania, la puternicul concurs masculin de Cupă Mondială la spadă, ne vor reprezenta numai puțin de nouă sportivi: Lucian Ciovică, Alin Mitrică, Mario Perșu, Ovidiu Pîrvuleasa, Alin Sbîrcia (CSU Craiova), Marton Szep, Adrian Ciprian Szilagyi (CS Satu Mare), Adrian Dabija (CS Dinamo), Mihail Oprea (LPS Craiova).

La Havana, în Cuba, este etapă de Cupă Mondială la spadă, feminin. Ana Maria Popescu, Alexandra Predescu, Amalia Tătăran și Greta Vereș vor concura atât la individual (în 10 și 11 ianuarie), cât și la echipe, în 12 ianuarie.

La Grand Prix-ul de sabie de la Montreal, sunt prezenți  Bianca Pascu și trei băieți: Codrin Cozmuleanu, George Dragomir și Răzvan Ursachi.

Tot în concursul individual de la Cupa Mondială de floretă de la Paris vom fi reprezentați de doi sportivi: Andrei Ciobănică și Silviu Roșu.

În Polonia, la etapa de Cupă Mondială de la Katowice, se vor lupta fetele de la floretă, la individual și la echipe. Cele patru tricolore care au făcut deplasarea în Polonia sunt Maria Boldor, Anca Săveanu, Mălina Călugăreanu și Teodora Sîrbu.

La cadeți, România participă la două concursuri desfășurate în Europa. Primul este Cupa Dunării, de la Bratislava, acolo unde tricolorii s-au prezentat cu o delegație consistentă. Astfel, în Slovacia vor lua startul, pe zile, următorii sportivi:

10 ianuarie

Cadeți, spadă, feminin, individual

Renata Axinte, Ioana Drăghici, Andrada Ghica, Theodora Ion, Ilinca Ionescu, Ana Maria Melințescu, Bianca Moroianu, Andreea Muntean, Elena Nurciu, Eda Petrache, Emma Sont, Melissa Stănescu, Georgiana Tătaru, Diana Zota

Cadeți, spadă, masculin, echipe

România (Tudor Zărnescu, Horia Nistor, Andrei Papp, Florin Mirică)

România 2 (Andrei Burghelea, Ștefan Baciu, Rareș Marghescu, Alexandru Popescu)

11 ianuarie

Cadeți, floretă, masculin, individual

Radu Burcea, Sebastian Drăghici, Gabriel Pavel, Vlad Roșu, Ionuț Stoe, Petru Surcel

Cadeți, spadă, feminin, echipe

România (Ana Maria Melințescu, Diana Zota, Bianca Moroianu, Renata Axinte)

România 2 (Andrada Ghica, Ioana Drăghici, Elena Nurciu, Theodora Ion)

12 ianuarie

Cadeți, spadă, masculin, individual

Ștefan Baciu, Andrei Burghelea, Rareș Marghescu, Florin Mirică, Horia Nistor, Andrei Papp, Alexandru Popescu, Tudor Zărnescu

Cadeți, floretă, masculin, echipe

România (Vlad Roșu, Petru Surcel, Ionuț Stoe)

România 2 (Gabriel Pavel, Radu Burcea, Sebastian Drăghici)

Ultimul, dar nu cel din urmă concurs internațional care se desfășoară în acest week-end este cel  feminin de floretă de la Poznan, care contează pentru Circuitul European al Cadeților.  Aici România va prezenta patru sportive care vor concura la individual și la echipe: Andreea Dincă (ACS Balestra), Denisa Mănescu (CSA Steaua), Teodora Șofran (CS Satu Mare), Karina Vasile (CSA Steaua)

Foto: FIE/Bizzi Team