Clubul Sportiv Riposta București (antrenori Sandu Constantin și Lucian Dina) a organizat, cu sprijijul Federației Române de Scrimă, în perioada 28-29 mai 2016, a patra ediție a Concursului Internațional de sabie pentru copii intitulat Cupa Riposta.
Unul dintre cele mai mari concursuri de sabie pentru copii din sud-estul Europei a găzduit la start peste 200 de copii din șapte țări: Grecia, Bulgaria, Turcia, Marea Britanie, Ucraina, Republica Moldova și România.
Țara noastră a fost reprezentată de către unsprezece cluburi de sabie, după cum urmează: CSA Steaua, CS Dinamo, CS Sabia de Aur, CS Riposta, CS Duel, Mușchetarul Iași, Corona Brașov, CS D’Artagnan, CSM Brașov, CSTA București și CSS Slobozia. Concursul a avut loc la trei categorii de vârstă, la feminin și masculin, doar la individual, după cum urmează: U9, U11 și U13.
Premii: sportivii clasați pe podium la fiecare categorie vor primi diplome, cupe, medalii și premii din partea organizatorilor.
Invitată de onoare la festivitatea de premiere din ambele zile a fost Ana Maria Popescu (Brânză), multiplă campioană europeană, mondială și vicecampioană olimpică la spadă, sportivă care se pregătește pentru participarea în luna august la Jocurile Olimpice de la Rio.
Duminică, 29 mai, la Sala de Atletism din Complexul Sportiv „Lia Manoliu” au avut loc ultimele trei probe: sabie feminin U9, sabie masculin U11 și sabie feminin U13. Au participat duminică, în total, 108 sportivi, iar învingători au fost următorii: sabie feminin U9 – Rebeca Mamele (CSA Steaua), sabie masculin U11 – Vlad Covaliu (CS Dinamo), sabie feminin U13 – Oleksandra Bondra (Ucraina).
Clasamentele finale complete ale zilei a doua de la Cupa Riposta arată astfel:
Sabie feminin U9
pdficon
Sabie masculin U11
pdficon
Sabie feminin U13
pdficon
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans