Capitala Italiei, Roma a găzduit sâmbătă și duminică, 20 și 21 ianuarie 2018, o nouă etapă din Circuitul European de cadeți, la floretă. Întrecerea a avut loc la feminin și masculin, doar la individual, și a reunit la start 369 de sportivi din 37 de țări.
România a fost prezentă în Italia cu o delegație formată din nouă sportivi. Cei care au tras pentru țara noastră pe planșele de la Roma au fost:
MASCULIN: Cristian Răzvan (CSA Steaua), Alexandru Pîrva (CSA Steaua), Alexandru Sîrb (CSA Steaua);
FEMININ: Rebeca Cândescu (CSA Steaua), Andreea Dincă (ACS Balestra), Amalia Dumitru (CSTA București), Andreea Gheorghe (CSA Steaua), Teodora Șofran (CS Satu Mare), Karina Vasile (ACS Balestra).
Dacă sâmbătă, 20 ianuarie, au tras băieții, duminică, 21 ianuarie, a fost rândul fetelor să-și măsoare forțele pe planșele de la Roma. Iar România a obținut din nou un rezultat excelent! Rebeca Cândescu, de la CSA Steaua, s-a clasat pe locul al treilea după un concurs excelent.
Coordonată de pe margine de tehnicianul Marius Gheorghe, Rebeca a avut următorul parcurs la Roma: tabloul de 256 – liber; tabloul de 128 – 15-3 cu Katharina Mang (Germania); tabloul de 64 – 15-8 cu Ludovica Genovese (Italia); tabloul de 32 – 15-5 cu Matilde Calvanese (Italia); tabloul de 16 – 15-10 cu Sabrina Cho (SUA); tabloul de 8 – 15-13 cu Maia Mei Weintraub (SUA); semifinale – 13-15 cu Lucia Tortelotti (Italia).
Celelalte floretiste românce s-au clasat pe următoarele poziții la Roma: Andreea Gheorghe (CSA Steaua) – locul 25, Karina Vasile (ACS Balestra) – locul 71, Teodora Șofran (CS Satu Mare) – locul 81, Amalia Dumitru (CSTA București) – locul 100, Andreea Dincă (ACS Balestra) – locul 146. Au participat 171 de sportive.
Următoarea etapă din Circuitul European de cadeți la floretă, din sezonul 2017-2018, va avea loc la Satu Mare, la feminin, în perioada 10-11 februarie, iar la masculin se va disputa la Varșovia, în aceeași perioadă.
GALERIE FOTO de la concursul din capitala Italiei puteți vedea AICI.
FOTO: Augusto BIZZI