Campionatul European de Scrimă pentru cadeți și juniori – Napoli 2023

Cadeți, masculin, sabie, individual

 Și în acest concurs România a înscris patru sportivi, iar ei s-au calificat in corpore pe tabloul principal.

Cristian Macovei l-a învins în primul tur pe azedrul Resul Aliyev (15-14) și a dispus în turul al doilea de bulgarul Nikola Gospodinov, cu 15-4. Cristian s-a calificat în sferturile de finală ale probei după ce l-a învins pe ucraineanul Daniil Skorokhod, în optimi, cu 15-11. În sferturi, sportivul tricolor s-a duelat cu francezul Roman Fraboulet, care l-a întrecut cu 15-13, iar Cristian Macovei s-a clasat pe locul 6 la general.

Michael Ene a trecut de primul tur, după 15-6 cu ucraineanul Daniil Abrosimov, și a cedat în runda secundă, fiind învins de maghiarul Daniel Berkeszi, cu 15-7.

Horia Nițu s-a calificat și el în turul al doilea, după 15-4 cu suedezul Lingyu Kong, cedând apoi în fața italianului Christian Murtas, cu 9-15.

Cristian Gavrilă a pierdut în primul tur, cu 8-15 la bulgarul Stanimir Pelov.

Horia Nițu a terminat pe 20, Michael Ene pe 32, iar Cristian Gavrilă pe 50.

 

Cadeți, feminin, spadă, individual

 Cele patru spadasine tricolore au trecut de faza grupelor și s-au calificat pe tabloul principal. Johanna Kurtinecz a mers direct în turul secund și s-a înfruntat cu britanica Olivia Eadie, de care a dispus cu 13-9. Sportiva noastră a învins-o în turul al treilea pe franțuzoaica Sophie Steimer, cu 15-12 și a cedat în optimile de finală, 12-15 cu Anna Maksymenko (Ucraina).

Erica Badea a învins-o în primul tur pe austriaca Nola Rudisser (15-5) și a întâlnit-o în turul secund pe colega ei de lot Natalia Constantin, calificată direct în acest tur. Natalia s-a impus în duelul româncelor, cu 15-11, însă a cedat în turul următor, în fața cehoaicei Hana Jurkova, cu 13-15.

Alina Alexandrescu a ajuns direct în turul al doilea, unde a pierdut cu 5-15 la ciprioata Varvara Bezuglaya.

În clasament, Johanna Kurtinecz a încheiat pe locul 16, urmată de Natalia Constantin (locul 24), Alina Alexandrescu (locul 41) și Erica Badea (locul 52).

Cadeți, masculin, floretă, individual

România s-a prezentat cu patru floretiști în concursul masculin individual al cadeților și toți patru au mers mai departe, trecând de faza grupelor.

Pe tablou, Luca Juravle a intrat direct în turul al doilea, înfruntând acolo un ucrainean, Hlib Mukhopad, pe care l-a întrecut cu 15-8. Luca a ieșit în turul următor, când a fost învins de germanul Henrik Barby (15-11).

Rareș Berceanu a ajuns direct în turul al doilea, pierzând aici greu, cu 14-15, în fsața lui Sarp Ozturk.

Victor Baciu a urmat același traseu: propulsat direct în al doilea tur, el a cedat cu 9-15 la britanicul Mohammed Belbouab.

Și Felix Dogariu a intrat tot din turul al doilea, dar drumul său s-a oprit aici. 11-15 cu turcul Kivanc Kirtay.

În clasamentul concursului, Luca Juravle este pe locul 32, Felix Dogariu e al 37-lea, Victor Baciu s-a clasat pe 41, în timp ce Rareș Berceanu s-a clasat pe locul 45.